Закарпатські породіллі з квітня не отримують бебі-бокси (ВІДЕО)

12
6

Загалом 396 бебі-боксів мали отримали жінки, які народжували в Закарпатській області з квітня, але так і не отримали.

Як розповів журналістам "Суспільного" директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації Михайло Петрішка, жінки пишуть заяву та отримують довідку у пологовому будинку

За цією довідкою породілі протягом 60 днів зможуть отримати пакунок маляти в управлінні соціального захисту населення.

Ужгородка Валерія Легеза написала заяву на отримання бебі-боксу у відділенні соціального захисту. Каже: до заяви додали довідку, з якою жінка має піти в соцзахист і там їй повідомлять, коли вона зможе отримати свій пакунок малюка.

«Коли бебі-бокс буде, я ще не знаю, — каже породілля, — сподіваюся, все що там є, а я знаю, що вони хороші, дитина не встигне з цього вирости. Розраховували на нього, багато людей мені казал: «не накуповуй багато, там є все необхідне», зараз приїду додому і доведеться це докупити».

Завідувач неонатологічного відділення Йосип Бугір пояснює, така ситуація з пакунками маляти склалася через те, що закінчився тендер, який був підписаний, в певний час.

«Тепер проводиться тендер, хто буде цим займатися. Він може затягнутися до червня», — каже завідувач.

Директор обласного департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка розповів: закарпатський соцзахист надіслав листа до Мінсоцполітики із проханням забезпечити область бебі-боксами.

«Цього року відбулася зміна [підприємця, який надає бебі-бокси], і забезпечення пакунками маляти мало відбуватися безпосередньо через централізоване постачання до закладів охорони здоров’я. Після того, як буде забезпечена область цією допомогою, ми зможемо через управління соціального захисту населення в районах і містах, за місцем проживання відповідної дитини забезпечити її пакунком маляти. Таку заяву можна подати, враховуючи карантинні обмеження через скриньки, які розміщені у кожному органі соцзахисту населення або електронною поштою», — пояснив Михайло Петрішка.

Більше про ситуацію з відсутністю бебі-боксів дивіться у сюжеті "Суспільного".


Коментарі

О
Оксана

Відкрию Америку для таких як «справедливий»...Ці бокси формуються за гроші фонду страхування, в який я безпосередньо сплачую податок вже багато років, це щодо жесту «доброї волі»... і видавати бокси для новонароджених з затримкою в два місяці — це просто гроші у вітер, бо через два місяці 80% тих речей мені будуть непотрібні. Одним словом ідея була дуже хороша, але як завжди виконання в нашій державі храмає. І дуже шкода , що ніхто не понесе за це відповідальності, а просто відбудуться тупими відмазками як завжди

С
Світлана

Наша держава вміє "іспохабити" будь-яку хорошу ідею. Дитинка народилася 12 травня, бейбі-бокс видадуть в кінці червня. Питання - для чого мені коробка з маленькими речами?

С
Справедливий

Хочу нагадати ВСІМ критикам і .... Ці "бейбі-бокси" не ОБОВ'ЯЗОК ДЕРЖАВИ ,а ЇЇ ДОБРА ВОЛЯ . Мета - стимулювання збільшення народжуваності. Ви ж народжуєте не із-за цієї "дрібниці від держави" ? Не хочете - не народжуйте !

А
Андрій

Пропоную їм за свою зарплату купити бокси (Школа -Грошей стоїть) це якби міра покарання за жопорукість

А
Андрій

За такий косяк треба дати по шапці тим, хто проводить тендер занаддто пізно..знали , що закінчуеться старий..і знали, що справа не одного дня. тут криворукість, або диверсія

ТР
Тупоголовим редакторам. Мукачево.нет

При чому тут /покращення нової влади?? Їх що відмінили ?? Поки такі мразі будуть провокувати народ, нічого нормального не буде в цій країні....

Читайте також