Закарпатські працеохоронці виявили 71 порушення

10
0

на ЗАТ «Мукачівський лісокомбінат»

71 порушення нормативно-правових актів з охорони праці виявили працеохоронці при перевірці ЗАТ «Мукачівський лісокомбінат». У результаті обстеження 7 структурних підрозділів підприємства призупинено роботу 4 одиниць техніки та 14 одиниць обладнання, директору підприємства Михайлові Сараю видано 7 приписів. Про це сьогодні, 12 листопада, власкорові ЗІКу повідомили у прес-службі Держгірпромнагляду в Закарпатській області.

Хоча коштів на охорону праці в поточному році виділено достатньо, 168 працівників зовсім не забезпечені засобами індивідуального захисту, а обов’язки спеціаліста з охорони праці покладені за сумісництвом на керівника відділу кадрів, тоді як чинне законодавство дозволяє суміщення тільки у виробничих колективах чисельністю до 50 чоловік.

Як повідомив начальник Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Богдан Дорош, комплексна перевірка ЗАТ «Мукачівський лісокомбінат», хоч на підприємстві й не зареєстровано випадків виробничого травматизму, викликана тим, що провідна галузь економіки регіону – лісопереробка та лісозаготівля – і надалі залишається серед найбільш травмонебезпечних.

Висновки комісії, наголосив посадовець, змусять керівництво підприємства провести реєстрацію та технічний огляд автонавантажувачів, а також – навчання верстатників, яких серед травмованих у галузі більше половини, та водіїв автонавантажувачів; виконати вимоги пожежного нагляду та санітарної служби.

За десять місяців 2007 року на підприємствах лісозаготівлі та лісопереробки Закарпаття травмовано 32 працівників, 2 з яких – смертельно. За увесь 2006 рік показники загального та смертельного травматизму становили відповідно 25 та 2 випадки.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також