Закарпатські провайдери почали блокувати "Вконтакте" та "Одноклассники"

11
12

Сьогодні, один з провайдерів міста Мукачева "Prokk" обмежив доступ до російських сайтів Вконтакті та Однокласніки.

Як зауважили Mukachevo.net інженери фірми "Прокк", блокування сайтів відбулось на вищому рівні, у верхнього провайдера від якого вони постачають Інтернет.

Така сама ситуація з провайдером "ДВС-САТ" та ТрансСофтГрупа. Там теж розповідають, що провайдери вище вже обмежили доступ.

Для того, аби перевірити, хто ж все-таки блокує доступ - ми скористались страндартною командою трасування маршрутів і перевірили маршрути для домену vk.com на інтернеті від ПРоКК. Як видно на скріншоті, звязок обривається на IP 195.16.77.66, який за даними WHOIS, належить саме місцевому провайдеру ПроКК. Якби доступ блокував постачальник - пакети пішли б далі по магістралі, а відмова була би на ІР, яка не належить місцевому провайдеру.

Що стосується Ужгорода, то користувачі послуг провайдерів «Ужнет» вже теж не можуть увійти на російські сайти.

— По закону всі провайдери мають час до 1 червня, тому, у нас вже теж обмежено доступ, - прокоментувало керівництво ужгородського провайдеру "Ужнет"

За словами берегівчан, які користуються послугами провайдера «TV9» теж не можуть зайти на сайт.

Оператори мобільного зв’язку, та всеукраїнські провайдери такі як Київстар, Укртелеком практично одразу обмежили доступ.

Таким чином, можна зробити висновок, що закон, який нещодавно підписав Порошенко дібрався і до місцевих постачальників Інтернету.

Редакція Mukachevo.net підготувала альтернативні варіанти для користувачів заблокованих сервісів. 

Дивіться також: До закінчення війни. Що необхідно знати про блокування ВКонтакті, Однокласників та Яндекса

Коментарі

В
Василь

Хто знає: а нахера ці рогаті суки Яценюк,Порошенко,Кличко,Турчинов,Пашинський та ін.селюки і їх численні холуї посадили свої жопи в кабінетах влади? Результати я знаю: спочатку вище зазначені терористи розстріляли народ в центрі Києва,потім відвалився Крим,потім терористи розв'язали Громадянську війна на Донбасі, - паралельно - йде казкове збагачення самих терористів,якi окупували владу,на кровi i стражданнях простого,дохнущего як мухи,народа - фактично теж вбитих селючім окупаційний режимом. Отже,питання повторюю: нахера сільськi бандити Порошенко і Ко посадили свої жопи в державнi крісла? Заранее "спасибо" за розгорнуту,обгрунтовану відповідь.

БС
бобо салло

До jbl эти юридические лица уже и Фейсбуком владеют каким то процентом , но заметь его не заблокировали , можно это четко отследить на графике акций Фейсбук , Яндекс , маил групп , четко все среагировали вниз на запрет социальных сетей

ДJ
До jbl

Горниць на голові не мішає? Знаєш різницю між блокуванням сайтів і блокуванням соціальних мереж, майдауне пробарижний?

J
jbl

Влада заблокувала компанії юридичних осіб які мають причетність до днр та лнр. Тобто це ВК, однокласники, майл.ру, яндекс. Заблоковані юридичні особи (власники) та їхні компанії. Але наголошую що у нас нема покарання за відвідування цих сайтів, тобто спокійно можете відвідувати ці сайти через vpn чи інші сервіси. Відвідування через vpn цих сайтів не дає... (якби це просто написати).. не дає сайтам заробити на відвідуваннях, vpn не йде зарахування за відвідування сайту, це як би анонімно. Ну це так я не розписуючи написав. А ви знали що на даний момент в Росії заборонені п'ять з половиною мільйонів сайтів)) Так є там з продажу спайса, але дуууже багато сайтів які заборонені просто так, не сподобалось роскомнадзору і відразу в бан)) Сайт де вирощували квіти - порахували що він аморальний))) Там жопа з блокуванням сайтів, а у нас заблокували юридичні особи та компанії які належать їм.

НН
но нє?

Редакція Mukachevo.net підготувала альтернативні варіанти для користувачів заблокованих сервісів. придурки, Mukachevo.net, щось корисне придумайте, не те як підтримувати ворожі соціальні мережі

О
Однокласник.

Взнак протесту ні одну шоколадку не куплю ні одну конфетку від Рошен це будуть моі персональні санкціі проти бариги

K
ka

ой на одних контактах интернет не закинчився. дурниця це все. перейдуть вси на альтернативни площадки або впн........

СИ
Совершенно иген

На вулицю. Лопту ганяти. Книжки читати.

М
Мукачево

Народ!. Просто в браузері встановіть розширення "Browsec" для зміни адреси і все, користуйся контактами, однокласниками. Програм для зміни адреси багато - "терзайте".

7
77

Камелот мукачево провайдер теж здувся... Впн спасає!

К
кооя

Интернет это святое трогать нельзя тем более что то запрещать , " интернет-свобода " и зачем блокировать ещё штрафа нет за не блокировку

М
Мукачево

Правильно зробили. Бо наші діти мають займатися спортом і дозвілля проводити на свіжому повітрі а не за компютером.

Читайте також