Закарпатські прикордонники не випустили з України

2
0

восьмирічну мешканку Прикарпаття

Закарпатські прикордонники переконані, що врятували від закордонних митарств 8-річну українську дівчинку. Вони виявили, що завірений нотаріусом дозвіл на вивезення дитини за кордон насправді підроблений. Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

Дитину автомобілем «Додж» везла зовсім чужа їй жінка. Під час паспортного контролю «опікунка» надала інспекторові нотаріально завірений дозвіл від батьків маленької туристки, жителів Івано-Франківська. Однак у прикордонників виникли сумніви щодо правдивості документа. Жінку з дитиною запросили до службового приміщення на співбесіду.

Як з’ясувалося, дозвіл на вивезення за кордон дитини, завірений нотаріусом у Чернівцях, вона отримала незаконно. За даними Держприкордонслужби, мати дівчинки виїхала за кордон ще у квітні нинішнього року, а тому не могла видати доручення, датоване вереснем. Згодом з’ясувалося, що батько дитини знаходиться в Росії. Сама дівчинка сказала, що їде до мами в Італію, а її опікунка зізналася, що дитину її лише попросили привезти, особисто з її батьками жінка не знайома. Ймовірно, що за кордоном на неповнолітню мандрівницю чекала доля незаконного мігранта, вважають прикордонники, бо у неї була лише польська віза.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також