Закарпатські "регіонали" поскаржилися на керівництво облради

11
0

Фракція Партії регіонів акцентує увагу громадськості на тому, що упродовж кількох останніх пленарних засідань керівництво Закарпатської обласної ради систематично порушує діюче законодавство. До прикладу, розпорядження керівництва облради № 84/01-44 від 21.06.2010 р. про скликання позачергової 29 сесії облради ґрунтується на підставі вимог депутатських фракцій "Наша Україна" та Блоку Юлії Тимошенко. Водночас, стаття 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" роз’яснює причини склик

- пункт 7 – "сесія обласної ради повинна бути також скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу ради або голови місцевої державної адміністрації";

- пункт 12 – "пропозиції щодо питань на розгляд ради можуть вноситися постійними комісіями, депутатами, головою місцевої державної адміністрації, головою обласної ради". 
Такі ж положення визначені і в пункті 7.4 статті 7, 8.2 статті 8 Регламенту роботи обласної ради. Підкреслюю, що жодні депутатські фракції законних повноважень (вимог) щодо позачергового скликання сесій не мають. Як наслідок, сесія, яка відбулася 22 червня 2010 року – нелегітимна. Відзначу, що прийняті нею рішення будуть оскаржені. Зокрема, вже направлене депутатське звернення до прокуратури, з проханням дати відповідну правову оцінку.

Крім того, в пункті 7.6 Регламенту облради також вказано, що "винятковість випадків визначається ініціатором скликання сесії і обумовлюється у розпорядженні про її скликання". Звертаю увагу, що жодного визначення винятковості, окрім назви питання порядку денного так званими "ініціаторами" проведення «позачергової» сесії і п. Кічковським вказано не було. Цим політикам добре відомо про ту щоденну копітку та фахову роботу, яку проводить у Солотвинському солеруднику обласна державна адміністрація спільно із науково-дослідними установами, міністерствами та відомствами.

Переконаний, що "ініціаторів" проведення позачергової сесії найбільше цікавило третє питання порядку денного: "Різне". Зміна голови обласної ТВК – ось, що особливо хвилювало депутатів від «Нашої України» та БЮТ. Дивно, але 4 роки пан Прохорчук – представник «Нашої України», виконував усі забаганки свого керівництва. Аж раптом - перестав задовольняти їх. Про справжні мотиви такої метаморфози, мабуть, краще запитати в представників самої «Нашої України».

Спрогнозую, що це може певним чином бути пов’язано з протестом, висловленим обласною прокуратурою щодо заміни трьох обласних депутатів-нашоукраїнців. Адже, як встановила експертиза, Оксана Ткаченко не писала заяву про складання з себе депутатських повноважень. А, відповідно, – повинна бути негайно поновлена у своєму попередньому статусі. Тож, безголова ТВК може бути вигідна і «Нашій Україні» і БЮТу, які, очевидно, затіяли переформатування більшості в обласній раді. Особливо, хочу закцентувати увагу, такий хаос вигідний напередодні проведення виборів до місцевих рад.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також