Закарпатські рятувальники другу добу шукають загубленого у Карпатах туриста

10
6

Лижник 1984 року народження заблукав разом із товаришем в районі гори Гимба Міжгірського району.

Як повідомляє управління ДСНС Закарпаття, наразі 2 пошукові групи обстежують місцевість.

"Перша група шукає зі сторони залізничної станції Оса Свалявського району в бік гори Гимба Міжгірського району, а друга зі сторони с. Пилипець (г. Гимба) в напрямку станції Оса", - повідомляють рятувальники.

Загалом, хлопця шукають 17 рятувальників та 3 одиниці техніки.

Нагадаємо, ще 6 січня ДСНС отримало повідомлення про те, що загубились двоє лижників.

Вчора рятувальникам вдалось встановити телефонний зв’язок з одним із туристів, який повідомив свої координати і о 15:40 рятувальники відшукали його у задовільному стані у підніжжя гори Стій зі сторони Свалявського району.

Під час блукання у горах вони вирішили розділитись та пішли у різні сторони.

Коментарі

D
Dmytro

Дуже просто. Похід в гори повинен бути підготовлений, тим паче взимку. Якщо немає поняття як підготуватись - тоді нічого це й планувати. Потрібно пройти всі етапи від ламера з інструктором щоб навчитись правильно катати до лавинної безпеки. І не йти "за компанію", бо є дуже крутий райдер. Крутий райдер повернеться, а Ви - не факт. Тому відповідь проста - потрібно дорости і питання відпаде само собою.

Ц
Цікаво

А як підготуватися до зустрічі з вовками?

З
Знаючі

До Цікаво Перш ніж іти в гори, ліс, потрібно заздалегідь підготуватися, як підготуватися можна знайти інфу в гуглі, є правила безпеки та базовий набір спорядження. Лише легковажність закінчується фатально

Ц
Цікаво...

Як можна розділятися в чужій місцевості, коли загубився?? Як правильно робити ?! Мені здається, що одному залишатись і шукати вихід, це самогубство... Скажіть, знаючі пораду, як необхідно діяти в таких випадках????

Ж
Женя

Дві сутки,шансів ноль

П
Пікачу

Дайте му покоя. Веснов ся найде. «Весна покаже ко де срав»

Читайте також