Закарпатські рятувальники підвели підсумки року

6
0

Управління МНС України в Закарпатській області на базі Воловецької районної державної адміністрації провело нараду з підведення підсумків діяльності пожежно-рятувальних підрозділів краю за 2011 рік.

 

На нараді, під головуванням начальника УМНС України в Закарпатській області Мирослава Щербея, було розглянуто ряд важливих питань порядку денного. Зокрема, результати службової діяльності Управління та підпорядкованих підрозділів упродовж року, що минає, стан реагування підрозділів на надзвичайні ситуації та готовність до дій за призначенням.
 
Упродовж року, на території регіону  виникло 5 надзвичайних ситуацій. Це на 4 випадки менше, ніж за 2010 рік. Вогнеборцями області ліквідовано 1118 пожеж, в результаті яких загинуло 47 людей та ще травмувалося 19 осіб. Сума матеріальних збитків від пожеж склала 9051310 гривень.
 
Окрім цього з початку року на території області виникло 293 некласифіковані надзвичайні події. Серед яких: загублення людей у горах (16 випадків), виявлено утоплеників (28 випадків). На ліквідацію наслідків дорожньо-тран6спортних пригод рятувальні підрозділи області залучалися 49 разів. За 2011 рік групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення було здійснено 89 бойових виїздів, в результаті яких виявлено та знищено 1008 вибухонебезпечних предметів.
 
Виступаючи з промовами, учасники наради не лише аналізували стан справ по кожному з напрямів діяльності підрозділів МНС, а також пропонували шляхи для вирішення проблемних питань. Зокрема для підвищення протипожежного захисту сільської місцевості в  районі необхідно розвивати та створювати місцеві пожежні команди.
 
Підбиваючи підсумки наради, начальник УМНС України в Закарпатській області Мирослав Щербей наголосив, що підрозділи МНС краю здатні оперативно та дієво реагувати на будь-які надзвичайні ситуації, що можуть виникнути на території Закарпаття. Також він висловив упевненість, що спільними зусиллями рятувальної служби й органів місцевого самоврядування можна подолати будь-які нагальні проблеми цивільного захисту населення. «2011 рік для рятувальників запам’ятався цілою низкою надзвичайних ситуацій, але необхідно відмітити, що підрозділи області відреагували на всі надзвичайні ситуації, події, причому не допустили їх розвитку.
 
Високий рівень професіоналізму показали наші співробітники при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації під час аварії внаслідок вибуху газу в місті Ужгород. У результаті спільних дій з органами влади та відомствами області  ситуацію вдалося швидко владнати»
Пріоритетними завданнями для закарпатських рятувальників у 2012 році повинно стати подальше підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру а також ефективне запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також