Закарпатські рятувальники попереджають туристів про лавини

7
0

Минулої доби на високогір"ї спостерігалась хмарна з проясненнями погода, пройшов невеликий сніг, 1 - 3мм, часом спостерігався туман, видимість 500 м. Вітер північний в центральній частині 14-20 м/с, на сході 3-9 м/с. Температура повітря 2-6°С морозу.

Протягом доби очікується хмарна з проясненнями погода, вдень місцями невеликий сніг, вночі без істотних опадів. Вітер північний 7-12 м/с. Температура повітря вдень 1-3°С, вночі 3-5°С морозу.

8 квітня на високогір"ї східної частини Закарпатської області зберігається лавинонебезпечно.

З огляду  на це, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до туристів та любителів екстремальних видів спорту в період складних погодних умов, або під час оголошення лавинонебезпеки утриматись від походів у гори. Ми наполягаємо на обов'язковій реєстрації всіх, хто підніматиметься в Карпати. Під час реєстрації на гірських пошуково-рятувальних пунктах можна отримати найоперативнішу інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.

Шановні любителі екстриму, перед тим як вирушати в гори в складні погодні умови слід подумати, чи варто наражати на небезпеку власне здоров'я, або навіть життя в пошуках гострих відчуттів, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також