Закарпатські робітники втекли від податківців

8
0

через болото в поле

Протягом 9 місяців 2007 року ужгородські податківці у результаті перевірок виявили 171 нелегального працівника. 123 після «виховного процесу» уже оформили свої трудові відносини з роботодавцями. Про це сьогодні, 24 жовтня, власкору ЗІКу повідомив начальник Ужгородської МДПІ Тарас Триндяк.

Основні пояснення зловлених на гарячому порушників-роботодавців – «людина працює перший день», «випробувальний термін» і т.п. Та податківці все ж оцінюють таку ситуацію як небажання сплачувати податки та збори із заробітної плати найманих працівників.

Тарас Триндяк розповів і про курйозний випадок: він трапився під час проведення спільного рейду з працівниками управління праці та соціального захисту населення. Було прийнято рішення перевірити офіційне оформлення найманих працівників на цегельному заводі приватного підприємця К. у селі В. Добронь. Побачивши службовий автомобіль податкової інспекції, близько десятка робітників «з високого старту через болото розпочали спринтерський забіг у поле», свідчить головний ужгородський податківець. Він навіть переконаний, що їхній швидкості позаздрили б деякі спортсмени.

Податківці нагадують, що офіційне працевлаштування – це соціальний захист, майбутня пенсія і врешті – повага до себе самого.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також