Закарпатські роми скаржаться на дискримінацію (ФОТО, ВІДЕО)

15
2

Сьогодні зранку до голови ромської громади міста Ужгород Мирослава Горвата завітали роми з Чопа.

Метою їхнього візиту стало те, що ще 15 березня 2014 року вони зазнали факту прямої дискримінації за етнічною ознакою.

Саме в цей день у селі Велика Добронь (Ужгородський район) у сільському клубі «Стінг» відбувся концерт відомої співачки з Угорщини – Notar Mary, ромки за національністю. Саме тому цей концерт планувало відвідати багато ромів з Доброні, Чопа та інших сіл району та області. Люди спеціально замовляли цілі автобуси, щоб приїхати на захід. Однак у Доброні на них чекав неприємний сюрприз.

При вході у клуб відбувався так званий «фейс-контроль» за кольором шкіри. Охоронці клубу категорично відмовлялися і не пускали всередину ромів.

"Чому? Тому що вони роми! Тобто послухати ромську співачку з Угорщини не пускали ромів!", - скаржаться люди. 

Більше того, з клубу навіть вигнали тих ромів, котрі встигли зайти раніше. Загалом близько 80 ромів просто стояли біля клубу.

Пан Горват наголошує, що відбулося масове порушення прав людей за етнічною приналежністю.  

Звернення від поткрпілих на відео.

Мукачево.net

Коментарі

C
cелянин

згідний повністю з ВОЛОДЕЮ.Я живу в селі Домбоки,працюю в школі-інтернаті.Роми тут уже давно поселилися,але те ,що вони витворяють тут останнім часом-просто ужас.А все через наше "диряве"законодавство.Десь два-три роки назад,міліція разом з сільрадою провели рейд-позначили всі вози ромів.,провели комплексне обстеження табору.Було виявлено несанкціонований пункт прийому металобрухту,непрописаних ромів,та таких що були в розшуку.Але через два-три дні Коштура(голова сільради) та Токар(МВС)мали справу з адвокатами ромів.Про подвики наших ромів Вам розкажуть і монахині Домбоківського монастиря-нема такого дня,щоб не мали проблему з ромами....Щось робіть,бо ми,мешканці Домбоків,Червеньова,Кайданова,Зняцева-не знаєме,що вже робит й куди звертатися...

В
володя

Якщо це Ви ,пан Горват називаєте ДИСКРИМІНАЦІЄЮ то прийдіть до нас,в село Домбоки,Кайданово,Червеньово(села Ракошинської сільради)та подивіться ,як Ваші роми дискримінують НАС.Не мож посадити ні цибулю,ні крумпля,не посіяти нич-всьо НАЦІОНАЛЬНА МЕНЬШИНА КРАДЕ.Ми вже не знаєме куди звертатися-в сільраду були-кажуть то до міліції,бо ми лиш можеме їм "мораль "прочитати.В міліції справи не порушують,бо немає таких збитків.Куда нам писати,ко нас захистить від свавілля ромів?

Читайте також