Закарпатські села Арданово та Лисичаново матимуть нові школи

22
0

21 січня, голова Іршавської райради Станіслав Сухан продовжив поїздки в територіальні громади. Мета – ознайомлення зі станом об’єктів бюджетної сфери.

На цей раз побував у Броньці, Сухій, Лисичові. Ознайомлювали його з роботою об’єктів Броньківський, Лисичівський сільські голови Юрій Кузан і Ярослав Пальок та депутати райради Іван Ньорба, Віталій Воробок відповідно. Розпочали з географічно ближчої до районного центру Броньки. Тут вже тривалий час ведеться реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, для завершення якої потрібні великі кошти. Загальна кошторисна вартість робіт становить мільйон двісті тисяч гривень. Нині займається в пристосованих до навчання приміщеннях майже 250 дітей. У будинку культури підтікає стеля. Щоб усунути проблему, потрібно перекрити дах. За проведені роботи в дитсадку сільська рада боргує більше ста сімдесяти тисяч гривень. А ще в будівлі необхідно замінити вікна, двері, облаштувати пральню. У дитсадку виховується 65 дітей у трьох групах. Дещо іншою є ситуація з загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів у Сухій. Перший поверх та дах нещодавно збудували за кошти Фонду соціальних інвестицій. На добудову другого пішло більше триста тисяч гривень з обласного та районного бюджетів. Потрапив голова райради і на збори батьків, які порушили проблему автосполучення Броньки і Сухої, в тому числі доставку старшокласників у ЗОШ І-ІІІ ступенів села Бронька. Взимку ця проблема особливо гостра. На думку директора Сухівської школи Віри Пупени, один з виходів з ситуації -- надання навчальному закладу статусу І-ІІІ ступенів. Під відповідним зверненням є підписи педагогічного колективу. В дитсадку потрібно відкрити додаткову групу. Наразі їх лише дві. Опікуються тут 46 дітьми. Ще 27 заяв лежить без реагування. Є потреба в ремонті підлоги.

Звичайно, не обходиться без проблем і в Лисичові. Головним болем для громади є будівництво нової школи. Її почали зводити ще у 2003 році, однак далі фундаменту справа не пішла. На даний час у старому приміщенні навчається триста дітей. Це питання не сьогоднішнього, а вчорашнього, навіть позавчорашнього дня. Зволікання з його вирішенням може призвести до плачевних наслідків. За словами голови райради, наразі ведуться перемовини з обласним керівництвом, аби цьогоріч виділили кошти на будівництво шкіл в Лисичові та Арданові. Є надія, що незабаром це питання зрушить з місця. Станіслав Сухан також пообіцяв, що візьме під особистий контроль порушені громадами проблеми і докладе максимум зусиль, аби не затягувати їх вирішення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також