Закарпатські школярі прогулюють уроки в інтернет-кафе

13
0

Прокурорами Закарпаття проведено перевірки щодо додержання вимог законодавства, спрямованого на запобігання поширення продукції, яка негативно впливає на формування свідомості підлітків.

Як повідомляє прокурор відділу захисту прав і свобод неповнолітніх Олеся Бокоч, у зв’язку із самоусуненням органів місцевого самоврядування від обов’язку щодо визначення режиму роботи інтерактивних клубів та кафе, або встановлення графіку їх роботи без урахування встановлених законодавством обмежень перебування в них дітей, здебільшого режими роботи ігрових закладів складаються безпосередньо їхніми власниками, виходячи виключно з власних матеріальних інтересів. При видачі дозволів на відкриття таких закладів, органами місцевого самоврядування не враховуються вимоги наказу МОЗ України № 947 від 15.12.2009 року, а тому вони в більшості випадків працюють цілодобово або до 24 години.

Такі порушення встановлені прокурорами міст Ужгорода і Мукачево, Воловецького, Виноградівського, Свалявського, Перечинського районів, Берегівським та Ужгородським міжрайонними.

Під час рейдів, проведених органами прокуратури виявлено близько 20 учнів шкіл, які під час навчального процесу перебували в комп’ютерних клубах (м.Ужгород, Берегівський, Виноградівський, Перечинський, Свалявський райони). Відносно працівників освіти порушені дисциплінарні провадження.

Неналежна робота з цих питань проводиться і контролюючими органами, зокрема органами санепідконтролю. Працівниками якого у минулому році було виявлено порушення лише у шести інтеренет-клубах, і лише 5 осіб було притягнуто до відповідальності. Разом з тим, прокурорські перевірки показали, що більшість з них працює з порушенням санітарних та пожежних норм, що згубно впливає на стан здоров’я дітей. А деякі з них працюють взагалі без дозвільних документів. 

Всього за результатами названої перевірки органами прокуратури області вже порушено 1 кримінальну справу, внесено 54 приписи і подання, порушено 7 адміністративних проваджень та 23 дисциплінарних, в т.ч. 10 щодо посадових осіб контролюючих органів

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також