Закарпатські словаки відзначили "Словенську веселицю" (ФОТО)

23
0

«Словенська веселиця» займає особливе місце серед свят, які вже давно відзначають у нашій області.

 За доброю традицією щороку в золоті дні вересня в різних куточках Закарпаття, де компактно проживають словаки, почергово відбуваються народні гуляння, театралізовані фольклорні дійства в рамках уже звичного для словацької громади фестивалю.

Цьогоріч  «Словацьку веселицю-2014» гостинно приймала мальовнича Кам’яниця, що на Ужгородщині. Погожої вересневої недільної днини тут зійшлися мешканці навколишніх сіл, посланці зі Словаччини, Ужгорода, самодіяльні художні колективи із Закарпаття та з-за кордону, пише Людмила Орос.

остей і учасників фольклорного свята привітали перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Сербайло, голова Ужгородської РДА Марія Коваль-Мазюта,  Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова, а також керівники словацьких національно-культурних товариств.

Як зазначила у вітальному слові Генконсул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бу¬ріанова, нинішня «Словенська веселиця-2014» є свідченням високого творчого обдарування ама¬торів сцени, їх вірності одвічним народним традиціям та, безумовно, впише свою яскраву сторінку в культурний і духовний літопис багатонаціонального Закар¬паття, відкриє нові імена.

Слід зазначити, що свято відбулося за сприяння обласної культурно-освітньої організації «Матіца словенська» на Закарпатті, обласної та районної влад, Центру культур національних меншин Закарпаття в рамках проекту HUSKROUA/1001/083 «Словацько-український центр культури» – створення та зміцнення співробітництва між Пряшівським самоврядним краєм і Закарпатською областю».
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також