Закарпатські танцюристи стали призерами міжнародного фестивалю

23
0

Нещодавно учасники зразкового художнього колективу ансамблю танцю “Танцювальна корпорація друзів” Ужгородського палацу дітей та юнацтва взяли участь у ІV Міжнародному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі “Містерія танцю”, в якому в 4 вікових групах змагалися 30 колективів з усієї Західної України.

Закарпатці виборювали першість у номінації “Сучасний танець” у старшій віковій групі. Приємно відзначити, що дебют ужгородського колективу виявився успішним: композиції “Парус” і “Таємниця душі”, які продемонстрували учасники “ТКД”, заполонили суддів настільки, що ті присудили нашим танцівникам ІІ місце. Саме ця перемога надала художньому колективу право змагатися за звання найкращих у фіналі, який відбудеться 14 травня у Києві.

Ідея створення хореографічного фестивалю належить Благодійному фонду сприяння освіті та здоров’ю нації “Поступ XXI” та “Фонду сприяння розвитку мистецтва” під керівництвом Анатолія Толстоухова. Мета фестивалю - підтримка молодих талантів серед хореографічних колективів, надання їм можливості реалізувати свій творчий потенціал та продемонструвати розмаїття творчих здобутків сучасного та народного танцю. Так, юні танцюристи віком від 6 до 23 років завдяки цьому конкурсу мають змогу показати свою майстерність і в сучасному, і в народному танці.

Розпочався фестиваль 17 квітня відбірковим туром у Львові, на черзі інші регіони країни. Опісля того, як оберуть переможців, на них чекає фінальний концерт у Києві, де до українських танцювальних колективів долучаться колеги з Росії, Польщі, Білорусії, Болгарії, Вірменії та ін. Фінальний тур та гала-концерт відбудуться 14-15 травня в рамках святкування Дня Європи в Україні. Оцінюватимуть учасників фестивалю відомі діячі культури та мистецтва України, керівники професійних танцювальних колективів, мистецтвознавці, спеціалісти в галузі хореографії. До складу журі увійдуть також Владислав Яма та Амадор Лопес. Голова журі - заслужений артист України, лауреат міжнародних конкурсів Григорій Чапкіс.

Отож усім серцем вболіваємо за наших краян і сподіваємося на те, що вони пройдуть цей нелегкий конкурс і обов’язково привезуть додому перемогу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також