Закарпатські термальні басейни позбавляють хронічних недуг

12
1

у Берегово і Косино - гарячий сезон

На басейнах з термальною водою в місті Берегово і селі Косино в Закарпатській області - гарячий сезон. Саме у цю пору, коли на вулиці ще не сильно жарко - в самий раз стрибнути в тепленьку воду.



Адже тут можна не тільки викупатися, поплавати, але ще і поправити своє здоров`я. У Берегово і Косино часто приїжджають туристи не тільки із Закарпаття, але і з сусідніх областей України. Адже декілька днів, проведених в термальних басейнах, істотно допомагають позбавиться від багатьох хронічних захворювань.



Басейн в Берегово, наприклад, був побудований ще в радянські часи - в 60-х роках. Спочатку його зводили, як спортивну базу для спортсменів зі всього Союзу. А пізніше геологи, які розвідували тут підземні джерела води, зробивши лабораторні аналізи, заявили, що вода володіє цілющими властивостями.



Напередодні Олімпіади-80 в Береговому навіть проводилися всесоюзні підготовки. Зараз басейн також не порожній: періодично його орендують і українські спортсмени під керівництвом відомих тренерів. А ось кілька років тому в селі Косино, недалеко від Берегова, побудували нову базу відпочинку, яка також базується в основному на термальних водах. Правда, тутешні басейни за об`ємом набагато менше береговськіх, але властивості води аналогічні.



- Вода з-під землі поступає з температурою 53 градуси, - розповідає лікар Ольга Шелуховіч. - Поки піднімається вгору - температура знижується до 35-40 градусів. Термальна вода лікує урологічні, серцево-судинні, ендокринні, гінекологічні, стоматологічні захворювання, а також хвороби опорно-рухового апарату, дихальних шляхів, обміну речовин.




Коментарі

7
7

7

Читайте також