Закарпатські угорські реформати проти війни та гасла "Szlava Ukrajini"

15
4

Закарпатська угорська реформаторська церква оприлюднила "Декларацію миру", під якою почала збирати підписи. В заяві виступають проти війни в Україні. Закликають приєднатися всіх закарпатців. Передати її планують українським та європейським політикам.

У декларації йдеться про те, що на Закарпатті мирно живуть багато українців, русинів, росіян, угорців, румунів, словаків, німців та представників інших національностей, і вони засуджують безглузде насильство та війну.

Також засуджують, аби закарпатські чоловіки брали в руки зброю. Оскільки, на думку церкви, будь-який конфлікт слід вирішувати мирним шляхом.

Крім того, засуджують такі вирази, як (мовою оригіналу) „Banderovcö”,„Maszkalj”, „Hetymágyárám”, „SzmertyMaszkaljám”.

А також відкидають наступні гасла: Szlavanaciji - слава нації, Szlávágerojám - слава героям SzlavaUharscsényi - слава Угорщині, SzláváUkrajini - Слава Україні, SzláváKarpatskijUkrainyi - слава Карпатській Україні, SzláváMálarasiji - слава Малоросії. Адже вважають, що славу можна віддавати лише Господу.

Закарпатська угорська реформаторська церква вважає, що протест жінок проти мобілізації не є проявом сепаратизму, адже вони лише турбуються за своїх синів та чоловіків.

"Закарпатці засуджують безглузду війну і прагнуть миру!", - йдеться у заяві.

Мукачево.net

Коментарі

ІП
І Путіну

Надіслати в першу чергу Путіну!

НУ
не убий

запов1дь Божа!!!!!!!!!!!!!!

І
Іван

Якби не не це речення " Адже вважають, що славу можна віддавати лише Господу." То вважав би їх мягко кажучи сепаратистами, а так вони праві.

МТ
Миру та спокою всім!!!

Миру та спокою всім!!!

Читайте також