Закарпатські угорці на зборах вирішать чи варто погоджуватись на пропозицію Блоку Порошенка

6
1

Як вже повідомляло Мукачево.net, реальний шанс отримати депутатський мандат має Василь Брензович, який очолює Товариство угорської культури Закарпаття (KMKSZ), а також є першим заступником голови Закарпатської обласної ради. Йому запропоновано 62 місце у партійному списку "Блоку Петра Порошенка".

Однак чітка позиція представника угорської громади Закарпаття досі невідома.

У інтерв'ю угорському виданню valasz.hu Василь Брензович зазначив, що нині в українському парламенті у закарпатських угорців немає представництва. (Оскільки Іштван Гайдош, колишній керівник Демократичної партії угорців України представляв інтереси Партії регіонів та Януковича, перебуваючи у колишній провладній фракції. - ред.).

Брензович нагадав, що на території області так і не було сформовано виборчого округу, де переважну більшість складало б угорське населення регіону. Отже, нині єдиний шанс для їхнього представника потрапити до Верховної Ради України - це місце у партійному списку.

Не дивлячись на цю привабливу пропозицію, KMKSZ все-таки не відмовляються від своєї скарги на дії ЦВК України до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі. Однак сподівається, що у зв'язку з підписанням угоди про асоціацію між ЄС та Україною, вдасться вирішити багато спірних питань і без судової тяганини.

Також у KMKSZ вирішили провести закриті збори організації у суботу, 20 вересня, аби вирішити, чи варто приймати пропозицію від "Блоку Петра Порошенка".
 

Коментарі

ДУ
до угорців

Просто не йти на вибори,бо скільки можно з вас дурнів робити.Де є у світі,щоб така діаспора не мала виборчий округ?Уже з нас "вельмишановний"хитрий лис-президент у 1991-му на референдумі зробив дурнів.

Читайте також