Закарпатські водники закупили комп'ютери у тричі дорожчі ніж мають бути

11
5

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса Держводагентства України 24 листопада за результатами тендерів замовило ПП «Реквест-Сервіс» комп’ютерної техніки на 740 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику держзакупівель».

Закупівля проведена за кошти Гранту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу в рамках проекту «Стале управління природними ресурсами в межиріччі річок Тиса – Тур», пишуть "Наші гроші"

Придбають два ноутбуки ASUS N551JW по 37 тис грн.

У відкритих джерелах є дані про їх продаж майже за такою ж ціною – по 38 тис грн.

Також замовили два системні блоки з процесором CPU Core i5-4690 по 32 тис грн.

Згідно Постанови Кабінету міністрів №332 гранична вартість комп’ютерів (системний блок, монітор, клавіатура, миша) та ноутбуків для бюджетних установ становить 13 тис грн. Це у 2,5-3 рази менше за тендерні ціни.

Крім того, куплять по 30 системних блоків із процесором Intel Core i3-4160, моніторів, клавіатур і мишок, а також 10 багатофункціональних пристроїв та проектор.

Їхня ціна невідома, оскільки замовник не оприлюднив ціни за одиницю товару всупереч вимогам Мінекономрозвитку.

Єдиним конкурентом переможця був ФОП Пушкаш Михайло Михайлович з Ужгорода.

Фірма «Реквест-Сервіс», створена наприкінці 2013 року, належить Маріанні Якимі та киянину Олексію Монді. Керує нею Анастасія Ганіна-Орос, секретар Закарпатського тервідділення «Спілки аудиторів України».

Коментарі

I
Istvan

не треба забувати про те, що легальна програмна забезпечення для цих комп'ютерів теж коштує майже стільки, ніж сама техника.

T
tech

Ноутбук Asus N551JW його параметри: Core i7-4720HQ чотирьох ядерний. Оперативи 16гб, відео 4гб! Вінчестер ssd 24гб + 1ТБ. Це офігений ноутбук!!! Питання якого фіга їм такий? :) Якщо більш конкретним бути то це не ноутбук, а мультімедійна станція!

1
111

Ви долбанулися?? Нормальний комп? Ану покажіть середнього користувача, який купить комп за таку суму? 16 гіг опери, 4гігабайтова відюха, Кор ай п'ятий, та це геймерський ноут, причому доста дорогий. Шо вони на ньому робити будуть?? Полюбасу підуть по рукам такі ноути!

2
2

все правильно робили

1
1

нормальный комп стоит от 35 тыс. Всё они правильно закупили. Зачем покупать дешевое "г" и сидеть тупить потом всё время. Думаю постанову №332 от 2001 г. можно было уже и обновить за 14 лет...

Читайте також