Закарпатські журналісти заблукали в горах

7
2

Несподівано закінчився похід у гори, який був організований проектом FORZA (швейцарсько-український проект розвитку лісового господарства в Закарпатській області), для групи закарпатських журналістів.

Презентаційний похід по промаркованій частині Карпат (Рахівський район) повинен був показати, наскільки безпечними тепер стали для туристів подібні маршрути. Пройшовши пішки більше 15 км на Скалі Смерті (м. Ненеска, 1791 над ур.м.), місцеві гіди запропонували представникам преси істотно "скоротити" маршрут (загальною довжиною 28 км). У результаті, зійшовши з промаркованій траси, група опинилася без орієнтирів у густому непрохідному лісі, з якого довелося вибиратися у майже повній темряві близько трьох годин, долаючи перешкоди, постійно зустрічаються на шляху. Особливо важким виявився відрізок похилій лісової дороги (а точніше повного бездоріжжя), яка використовується для транспортування колод.

На щастя, ніхто з групи не постраждав. А похід лише підтвердив давно відому істину: з горами жарти погані. Навіть в гарну погоду непідготовлених тут можуть підстерігати небезпеки. Тому туристів представники FORZA переконливо просять не звертати з промаркованих маршрутів, користуватися картами і завжди мати з собою необхідні в горах речі: теплий одяг, взуття підходящу, плащі, їжу, воду, компас, ліхтарики, ліки для надання першої допомоги. Будь-який похід у гори вимагає від учасників підготовки, як фізичної, так і чітко розписаного по хвилинах маршруту.

Коментарі

А
автор

ну блін, переклали автоматом - тепер буде у такому вигляді "гуляти" Інтернетом...((

Д
Денис

Саша не сміши мене - вони хоч розуміють що таке 28 км у вересні місяці в Карпатах. - ЛОХИ!!!

Читайте також