Закарпатського архідиякона нагородили медаллю преподобного Мойсея Угрина

7
0

1 серпня ц.р. архідиякон Іван Стойка, клірик Мукачівської єпархії, відзначив свій славний ювілей - 50 років з Дня народження.

З цієї нагоди, отця Івана привітав ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, професор, архімандрит Віктор (Бедь). Зважаючи на заслуги перед Українською Православною Церквою та у зв'язку із 50-ти річчям, з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви отець Віктор урочисто вручив ювіляру медаль преподобного Мойсея Угрина ІІ ступенню.

Архідиякон Іван Стойка народився 1 серпня 1961 року в селі Чумалево Тячівського району Закарпатської області в сім'ї робітників. В 1971 році закінчив Чумалівську восьмирічну школу та поступив на навчання до Львівського ПТУ, яке закінчив у 1979 році. Впродовж 1979 - 1981 рр. проходив військову службу. Відтак працював на сезонних роботах.

З 1989 року навчався в Одеській духовній семінарії, в якій 7 липня 1991 року Високопреосвященнійшим митрополитом Лазарем був рукопокладений в диякони (в храмі Різдва Пресвятої Богородиці). З 1991 року переходить на службу до Мукачівської єпархії, кліриком якої є по сьогоднішній день. В 1996 році Високопреосвященнійшим архієпископом Євфімієм був возведений у протодиякона. Згодом, за поданням Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, Блаженнійшим Митрополитом Володимиром отець Іван Стойка возведений у архідиякони.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також