Закарпатського угорського журналіста внесли до "чорного списку" на кордоні

9
5

Закарпатський журналіст Мігай К. Дебрецені, який співпрацює з центральними телеканалами Угорщини, повідомив у мережі Facebook, що його внесли до "чорного списку" на українському кордоні.

– Ласкаво просимо до клубу ... Минулого року при перетині українсько-угорського кордону, я виявив, що знаходжуся вже 6 місяців в українському "чорному списку". Зараз членами цього "клубу" вже є закарпатська інтелігенція. Нині мені повідомили, що я знову потрапив у цей список, – повідомив журналіст.

У коментарі Mukachevo.net Мігай Дебрецені уточнив, що інцидент стався на КПП «Дружба» у п’ятницю, 5 жовтня:

– Я їхав в Угорщину. Під час паспортного контролю прикордонник взявши мій паспорт запитав, чи спілкувався я вже з СБУ. Я відповів, що ні, бо з яких підстав, адже є журналістом, а не злочинцем. Через деякий час мені паспорт повернули та я зміг поїхати далі, але мені сказали, що тепер я на контролі в СБУ та прикордонників, і такі затримки та перевірки на кордоні будуть і на далі, при кожному перетині кордону.

У 2014 році Мігай з колегами знімав фільм про Майдан в Україні, стрічку презентували у Будапешті. Мігай Дебрецені є громадянином України та давно працює в закарпатській журналістиці. Останні роки він працює як власкор державних телеканалів Угорщини - Duna, MTVA.

Мігай Дебрецені на інтерв'ю з Павлом Клімкіним та Любов Непоп

Мігай Дебрецені на інтерв'ю з міністром МЗС Угорщини Пийтером Сійярто

Зауважимо, що на підвищену увагу на кордоні з боку українських прикордонників, митників та СБУ скаржилися і представники КМКС.

Коментарі

1
10,44

Коли Україна стала незалежнов уд проклятого СРСР зазвідали Богдана Гаврилишина про перспективи України як диржави,увін упувів,років чириз 25 почнуть ся низворотні зміни.Кіть ти думаш йолопе ош тот ко почав войну,убив тисячі, вернеся сюди,тай дасть ти роботу КАДРОВИКА по решению вопроса украинцев,ПИСТЯ ДУЛЯ ВАМ УБОЙИМ УГОТОВАНА...

Р
Робочий

Вже всі вороги,як дальше жити.

К
Кадровик

Через півроку ці всі чорні списки і в основному "Миротворець", стануть основою по призначенню на керівні посади в новій владі. Ще трохи потерпіть, вже навіть менше 6 місяців залишилося. А з конкретного журналіста в Угорщині заперевальні херої справжнього Героя зробили. На Донбасі людей не вбивав, а Героєм уже став.

N
ncecslrf

Та задрали з тою політикою і з тимКлікіним довбаним ,шо за держава ,лише простий народ страдає!Чомусь не чую шоб якогось ,міністра ,чи депутата провіряли ,хоча в них не один паспорт іншої держави .Скоти нічого для людей не роблять ,лиш ущемляють народ ,обложили комунальними до небес ,зарплати нуль, пенсії нуль .Ви би краще наші депутати подивилися ,як молодьож спиваєся, наркоманів досить .Тут якісь закони приймайте,робіть шось для молоді ,роботи не має путьової .А наші депутати ,міністри ,віли мають ,в опшорах рахунки ,то по закону !Для них закон не писаний !

M
McMurphy

А чому цього діяча не називати лише угорським журналістом, для чого ще ліпити «закарпатський» якщо він до Закарпаття немає ніякого відношення?

Читайте також