Закарпатських чоловіків закликають служити у прикордонних військах (ВІДЕО)

18
2

Обіцяють хороші зарплати та проходження служби за місцем проживання. Залучати прикордонників із Закарпаття до виконання завдань у зоні АТО ніхто не збирається, закликають мобілізовуватись у загони.

5 місяців в зоні АТО,  на лінії зіткнення Ясіновата й Горлівка захищав кордони України Іван Кукош, прикордонник із чопського загону.  Основна робота – контроль транспорту, що заїжджав на територію. А буквально через 300 метрів  від  блок поста – підрозділи так званої ДНР. Обстріли велись постійно, на щастя до блокпоста де перебували закарпатські прикордонники ні гранати ні вистріли не потрапляли  та в планах териростів таки було захоплення лінії зіткнення. У загальному  через зону АТО пройшло 900 прикордонників   з чопського та мукачівського загонів. Але тепер мобілізовані, які приймуть рішення захищати кордони,  проходитимуть службу за місцем проживання. Залучати прикордонників із Закарпаття до виконання завдань у зоні АТО ніхто не збирається, тому прикордонники закликають мобілізовуватись у загони. В рамках четвертої хвилі вони готові прийняти  близько семисот мобілізованих.

М-Студіо

Коментарі

М
Мукачівці

згоден з батько контрактника ,,,,

БК
батько контрактника

Які 2300 грн. рядовому складу прикордонників? - 1780 грн. на руки у ВПС «Чоп» за січень, 2000 грн. за лютий, і це при шаленому зростанні цін на все! Але справа навіть у іншому, якщо взяти до уваги щоденне добирання до місця служби (від 40 грн.), харчування за зміну (від 30 грн.)за власний рахунок при мінімум 20-ти змінах на місяць, то що цей контрактник принесе додому сім’ї взагалі? Виникає питання: скільки він зможе прослужити чи навоювати за ідею, коли дома пусто? – Відповідь, на жаль, очевидна…

Читайте також