Закарпатських лікарів оснастять системою GPS

2
0

Закарпатські машини швидкої допомоги та авто, якими курсують сімейні лікарі, оснастять системою GPS. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів губернатор області Олександр Ледида.

За словами посадовця, завдяки цій системі здійснюватимуть розшифровку маршруту медиків похвилинно. Це, на його думку, забезпечить до 50 % економії, оскільки наразі ці автомобілі використовуються лікарями неефективно.

 

Усі заклади охорони здоров’я переведені на автономне опалення, що надало можливість зекономити значні кошти на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, зокрема, новозбудована автономна котельня в ЗОКЛ ім. А.Новака, яка введена в експлуатацію в жовтні 2010 року, надасть можливість зекономити близько 800,0 тис.грн. до кінця 2011 року.
 
За рахунок оптимізації вивільнено 2 мільйони 64 тисячі гривень. 
 
Ці кошти спрямовані на виплату заробітної плати працівників районів та міст, де не було протягом року забезпечено 100% потребу на дані цілі та оплату комунальних послуг  у зв’язку з підвищенням ціни на газ. 
 
Збільшені  видатки на придбання медикаментів та виробів медичного призначення, продуктів харчування. 
 
Середня вартість ліжко-дня на медикаменти становить у 2011 році 35,4 грн., на харчування хворих – 11,27 грн., в обласних закладах відповідно 56,68 грн. та 15,02 грн., при видатках в закладах системи МОЗ України відповідно 21,22 грн. та 7,48 грн. 
 
Збільшення цих видатків надало можливість забезпечити 100 відсоткову потребу закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування даними матеріальними цінностями для безкоштовного лікування стаціонарних хворих.  
 
У  2011 році  скорочено 174 ліжка в закладах охорони здоров’я міст та районів і таким чином доведено показник ліжкового фонду до 50 ліжок на 10 тисяч населення та 105 ліжок в закладах обласного підпорядкування. Продовжується робота з доведення показника ліжкового фонду закладів районів та міст до 45 ліжок на 10 тисяч населення, що дозволить збільшити видатки на медикаменти у 2012 році на 5,1 млн.грн. та на 1,6 млн.грн. на харчування. Вивільнено 178,5 штатних посад.
 
Розроблена Карта госпітальних округів з визначенням майбутніх функцій наявних закладів охорони здоров’я.  
 
Для покращення якості лікування серцево – судинних захворювань, підвищення якості надання кардіохірургічної допомоги на базі обласного клінічного кардіологічного диспансеру створено кардіохірургічне відділення, яке оснащено високовартісним обладнанням, у т.ч.  рентгенівською  кардіоваскулярною системою вартістю 9,8 мільйонів гривень, у якому проводяться операції на відкритому серці.  
 
Для пацієнтів області, які страждають на ниркову недостатність у 3-х районах області відкриті сателітні відділення  штучного гемодіалізу. В області діє регіональна програма «Програма розвитку а вдосконалення нефрологічнї служби в області у 2011-2015 роках», обсяг фінансування якої тільки у 2011 році склав 14,9 млн грн., що дозволило  забезпечити надання безоплатної допомоги хворим, які потребували гемодіалізу. До кінця 2011 року заплановано відкриття ще одного сателітного відділення. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також