Закарпатських педагогів вчили професійної компетенції

10
0

В Ужгороді у Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Професійна компетентність учителя – ключ до оновлення змісту сучасної початкової освіти», організований методистами кабінету дошкільної і початкової освіти для методистів та спеціалістів районних, міських методичних кабінетів та управлінь освіти, що відповідають за роботу початкової школи.

У вступному слові привітав учасників семінару Петечук Василь Михайлович, заступник директора ЗІППО, та розпочав роботу-навчання виступом, ознайомлюючи присутніх з модернізацією змісту роботи інституту щодо впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти. 

Далі учасники зібрання мали можливість заслухати доповіді та переглянути презентації робіт: Гордуз Наталії Олександрівни, методиста кабінету дошкільної та початкової освіти ЗІППО «Особливості організації навчально-виховного процесу в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2012-2013 навчальному році»; Кірик Марії Юріївни, методиста кабінету дошкільної та початкової освіти ЗІППО «Компетентнісний підхід як чинник модернізації змісту початкової освіти». Сергійчук Юліанна Павлівна, завідувач кабінету національних шкіл інституту розповіла про концептуальні засади навчання учнів першого класу державної та рідної мови в школах з мовами навчання національних меншин. Жабляк Марія Дмитрівна, методист кабінету виховної роботи та художньо-естетичних дисциплін, розкрила особливості викладання предметів освітньої галузі «Мистецтво» в 2012-2013 навчальному році та ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо викладання художньо-естетичних дисциплін у початковій школі.  Тимофеєва Ольга Олександрівна методист кабінету дошкільної та початкової освіти ЗІППО акцентувала увагу на такому важливому аспекті, як наступність у роботі дошкільного закладу та початкової школи з реалізації завдань програми «Впевнений старт». Тріфан Мар’яна Степанівна, методист кабінету методики викладання суспільно-гуманітарних дисциплін ЗІППО, розповіла про особливості мотивації першокласників до вивчення іноземної мови в 2012-2013 навчальному році. Гордуз Наталія Олександрівна, Кірик Марія Юріївна також вели мову про важливість фізіолого-гігієнічних аспектів організації навчання та виховання учнів перших класів у загальноосвітніх навчальних закладах.
 
Дана зустріч компетентних та зацікавлених осіб в початковій освіті важлива і вчасна, так як з 1 вересня розпочинається впровадження нових державних стандартів початкової освіти.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також