Закарпатських школярів обділили грошима

9
1

У понеділок, 31 березня в обласній раді засідала постійна комісія з питань бюджету, яку провів її голова Владислав Адам.

Розглядалися питання внесення змін до обласного бюджету на цей рік. Також депутатів інформували про використання коштів з резервного фонду обласного бюджету. Директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар повідомив, що після внесення змін до державного бюджету Закарпаття отримає на 22,5 мільйона гривень субвенції менше, ніж передбачалося. Так майже 22 мільйони не отримають місцеві бюджети на забезпечення харчування учнів 5-11 класів. Втім, така норма досі не діяла, і її запровадження планувалося лише з початку нового навчального року.

Також 600 тисяч не отримає область на фінансування програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Також фінансист повідомив, в резервному фонді області станом на перше січня було 2 мільйони 212 тисяч, і їх в першому кварталі цього року використано не було.

Розглянули на комісії й звернення місцевих рад та депутатів облради. Так, Хустський міський голова Володимир Кащук пропонує виділити кошти  для капремонту ряду дитсадків міста. Голова Свалявської райради Іван Гартавел пропонує виділити 350 тисяч для заміни вікон у Родниковській школі, пише прес-служба Закарпатської облради.

Коментарі

4
45

Обділили не лише учнів , а і учителів. І воодять нові збори і побори тіпа на армію і тіпа на ремонти, і тіпа на право на працю. Надбавки знімають, зарплати не підвищують. Дочого котится країна. Ганьба владі.

Читайте також