Закарпатських військових мобілізували двома чергами

14
1

Про це розповів військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Іван Васильцюн.

На сьогодні є 3 укази Президента України та три постанови Верховної Ради, які регулюють ці питання. Зокрема це два укази про часткову мобілізацію від 17 березня та 6 травня, дія яких тривала по 45 днів.

Багато людей зрозуміли це таким чином, що після 45 днів після мобілізації людина повернеться.

Натомість ці укази означають, що держава має право відмобілізувати протягом цих 45 днів людей і транспортні засоби. На жаль, після першого указу виникла потреба у другому.

Крім того є ще від 6 травня указ та постанова про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності України. Саме вони визначили порядок створення батальйонів територіальної оборони та продовження призову на строкову службу.

Додатково було визначено, що крім хлопців віком 18-25 років призиватимуть і офіцерів до 30 років, тобто ті, хто закінчили ВНЗ та мають відповідне звання. 

Таким чином на Закарпатті є бойова група,  яка була відправлена у березні. "Це прапорщики і офіцери, професійні військові", - зауважив пан Васильцюн. Другий батальйон склали ті, хто був відмобілізований та добровольці. Це непрофесійні військові, тож весь їх  особовий склад знаходиться на території Закарпаття. І їх головне  завдання  - оборона державних  об'єктів, які внесені у відповідний план,  забезпечення безпеки кордону у разі необхідності, боротьба з диверсійно- розвідувальними групами, забезпечення діяльності органів влади  і у разі воєнного стану забезпечення проведення відмобілізування до лав  війська.

Мукачево.net

Коментарі

З
Закарпатец

Стучатся в ворота Рая украинские солдаты, в окошко выглядывает апостол Петр. Петр: - кто такие? Хохлы: - мы погибшие солдаты, впусти нас. Петр: - Ничего не знаю, топайте куда хотите. Турчинов только-что по телевизору выступал, сказал потерь нет.

Читайте також