Закарпатським контрабандистам на замітку: За новини нормами прикордонникам дозволено збивати дрони

12
10

Сьогодні, 15 грудня набрав чинності вдосконалений порядок застосування прикордонниками засобів примусу, який прописаний у законі «Про Державну прикордонну службу України».

Цим законом було врегульовано низька важливих для роботи прикордонників аспектів. Ці зміни допомагатимуть тоді, коли слова вже не ефективні для припинення правопорушення або доводиться стримувати збройну агресію.

"Нововведення законодавчо регламентують застосування співробітниками Держприкордонслужби фізичного впливу, а також використання та застосування спеціальних засобів: від кайданок до службових собак, від засобів обмеження рухомості до засобів акустичного, мікрохвильового впливу, радіоелектронної протидії тощо», – пише Радіо Свобода з посиланням на Держприкордонслужбу України.

Від тепер законодавчо регламентовано застосування зброї й під час відсічі і стримування збройної агресії проти України та в особливий період. Серед іншого визначені випадки, коли прикордонники можуть застосовувати вогнепальну зброю, озброєння та бойову техніку і в напрямку території суміжної держави.

"Йдеться про відбиття збройного нападу, відсіч і стримування збройної агресії, або вторгнення на територію України озброєної (військової) особи та/або групи осіб, збройних сил інших держав, припинення збройних провокацій, ведення вогню з території суміжної держави, а також відбиття нападу або припинення збройного опору особи та/або групи осіб, які незаконно перетинають чи намагаються незаконно перетнути державний кордон України», – пояснили у відомстві.

Що актуально для Закарпаття, так це можливість використовувати зброю та спеціальні засоби для примусового припинення польотів безпілотників.

Прикордонники можуть приземляти, у тому числі збивати дрони, що з порушенням встановлених правил літають у прикордонній смузі, поблизу кораблів та катерів Держприкордонслужби, пунктів пропуску, КПВВ, місць розташування підрозділів і нарядів. Також дозволяється перехоплення управління безпілотниками.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
володимир

уже почти кожного дня через кордон з контрабандою літають літаки, а ви пишете за дрони, вечером перелітають кордон прямо почти над заставою, скидають контрабанду і через декілька хвилин повертаються обратно, виходить їм це можна робити, а другим ні, так що це за порядки такі.......

П
Порохобот

Слова ,, прошмандовця ,, відсутнє у співучій мові. Уркаганам не місто на цьому сайті

Д2
до 23:07

Медведчукій прошмандовці Аксіомі-Щирому-баламут тут не місце! Тому геть з Закарпаття, свиня!

Р
Русин

Копни заперевального поляка. А не лем його самого а ще й шапку його

Р
РУСИН

Я з моїми братанами Агностиком , Донижньодописовошом і Справедливим будемо тепер цігаретлі катапультами перекидати .

В
Він

Контрабандисти на цей сайт не заходять. Вони і читати-писати у більшості своїй не вміють

Т
Ти

Якщо з гумором важко у Хто , то й так зрозуміло. Бо хто *поняли* , вони й так не порозуміли. А контробандісти з інтернета інформацію не черпають , свої джерела мають

М
Модератор

Малинько каряво пишете шановна редакція.

Я
Я

За новини нормами ха ха ха.

Х
Хто

Закарпатським контрабандистам на замітку! Хахахахха. Поняли. Контрабандистів повідими, щоб вони були осторожні із дронами

Читайте також