Закарпатським лікарям провели майстер-клас з анестезіології (ВІДЕО)

5
0

Про підсумки роботи, нові напрацювання та складні питання в роботі анестезіологів говорили в Ужгороді фахівці-медики з усієї області під час засідання профільної асоціації.

За словами обласного анестезіолога Вадима Авдєєва кожне третє знеболення на рахунку  Ужгородського пологового будинку, Ужгородської міської клінічної лікарні та обласної клінічної лікарні ім.Новака. Причому чи не найбільше навантаження на анестезіологів ЗОКЛ – 350 маніпуляцій на кожного. Загалом протягом року анестезіологи області зробили 22 265 анестезій. 

Традиційно на засіданні асоціації проводився майстер-клас по одній з актуальних проблем. Цього разу закарпатських колег з останніми науковими та практичними напрацюваннями у боротьбі із грізним ворогом – сепсисом, знайомив професор  Львівського медичного університету ім. Д.Галицького Ярослав Підгірний. 

Як спрацювала минуло річ дитяча анестезіологічна служба ознайомив присутніх дитячий анестезіолог Євген Жупан. Зокрема йшлося про й сучасні методи знеболювання для дітей. На асоціації йшлося й про проблемні питання, серед яких нагальне: забезпечення сучасним обладнанням, яке б дозволяло застосовувати сучасні медикаменти для знеболення найменших пацієнтів. Окремо анестезіологи наголосили на необхідності проведення спільної роботи з дитячими лікарями отоларингологами, адже маніпуляції по видаленню аденоїдів чи будь-які інші, що можуть психологічно травмувати дитину, краще проводити під загальною анестезією, тим більше, що сучасні методи знеболення мінімально впливають на дитячий організм.

Більш докладно див. відео: 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також