Закарпатським митникам загрожує 6 років в'язниці за те, що пропустили бус з товаром на 90 млн

30
3

Колишньому головному інспектору МП «Лужанка» інкримінують зловживання владою з метою одержання неправомірної вигоди, а колишньому заступнику начальника митного поста — службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що інспектор не провів належне митне оформлення транспортного засобу «Mercedes Sprinter» та дав водієві можливість безперешкодно ввезти в Україну через так званий «зелений коридор» незадекларовану техніку орієнтовною вартістю понад 87 млн грн. Її правоохоронці виявили влітку минулого року на території Берегівського району.


При цьому керівник головного інспектора митного поста не забезпечив належну організацію роботи та допустив те, що товар провезли без жодного декларування і сплати коштів до держбюджету.

У мікроавтобусі водій перевозив більше трьох тисяч одиниць техніки відомого бренду – мобільні телефони, планшети, смартгодинники, ноутбуки та навушники. А внесені митником до автоматизованої системи дані свідчили про те, що в автомобілі відсутній товар, який підлягає декларуванню та сплаті митних платежів. Сума завданих державі збитків у вигляді несплачених митних платежів склала понад 14 млн грн.


Відтак, обвинувальний акт щодо колишнього головного інспектора митного поста «Лужанка» скерували до Вищого антикорупційного суду, а щодо колишнього заступника начальника митного поста «Лужанка» — до Берегівського районного суду.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Б
Боб

Нічо деду не буде, файна зміна, йосип, вадік,

Р
Роиан

Кожного дня така ситуація

Г
Градець-Кралове

Но, і што далі, шановна редакція? Як завжди, нічого. Якщо щось зміниться, напишіть, йов?

Читайте також