Закарпатським виноробам обіцяють здешевити ліцензію (ФОТО)

17
0

Сьогодні, 5 травня, з робочим візитом до Закарпатської області прибув заступник міністра АПК України Андрій Дикун.

На початку діалогу Андрій Дикун поінформував, що мета його візиту – вивчити всі можливості сільськогосподарського комплексу Закарпаття, поспілкуватися із сільгоспвиробниками, почути їх проблемні питання з подальшим їх вирішенням.

Першочерговий підхід нового керівництва міністерства АПК – це зробити Україну аграрною державою та налагодити контакт із бізнесом. Також надати фінансову підтримку від держави, насамперед пріоритетним галузям АПК. Відновити конкретні програми дотацій та субсидування, передбачити в бюджеті кошти на соціальний розвиток сіл.

Зважаючи на особливості нашого краю, чиновник зауважив, що на сьогодні пріоритетом  області  є розвиток садівництва, тваринництва та виноградарства.

Зокрема,  важливою складовою в покращенні стану розвитку багаторічних насаджень Закарпаття є дія державної бюджетної програми «Закладання і нагляд за молодими садами, виноградниками та ягідниками», якою передбачено участь великих сільгосппідприємств так і невеликих фермерських господарств. За весь період дії цієї Програми у області посаджено 702 гектарів садів та 635 виноградників. Прогнозовані обсяги посадки у поточному році становлять - 140 га з яких весняну посадку здійснено на - 65 га.

Насамкінець, заступник міністра АПК запевнив присутніх, що міністерство найближчим часом анулює вимоги щодо кількості утримання голів на фермах, максимально зменшить кількість дозвільних документів в агропромисловому комплексі та перегляне вартість ліцензій для виноробів та реалізації їх продукції, повідомляє прес-слуєжба Закарпатської ОДА. 

«Адже півмільйона гривень на придбання даної ліцензії на сьогодні може дозволити собі хіба потужний винороб», - з розумінням висловився київський чиновник.

Нагадаємо, звичайному закарпатському виноробу доводиться платити по 500 тисяч гривень за отримання ліцензії для розливу вина та інших алкогольних напоїв.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також