Закарпатськими вузькоколійками зацікавилась Дніпропетровщина

7
0

Нашу область та Дніпропетровщину пов’язує багаторічна співпраця на рівні громадських об’єднань, наукових закладів та ділових кіл.

Ось і нещодавно за погодженням з головою облради Володимиром Чубірком та головою облдержадміністрації Василем Губалем пройшли зустрічі керівників Громадської ради при Закарпатській ОДА Федора Харути з представниками влади, наукових закладів та громадськістю на Дніпропетровщині. А відбувалися вони в рамках реалізації цікавого концептуального проекту з організації залізничного туризму на вузькоколійних залізницях в Карпатському регіоні України.

Цього разу на них йшлося про узгодження дій у відпрацюванні моделі туристичного пулу на вузькоколійках Карпатського регіону України за результатами роботи експертної групи, яка у вересні провела виїзний огляд на місцевості ще функціонуючих вузлів залізничної колії завширшки 750 мм, побудованої за часів Австро-Угорської імперії.

Зі слів Федора Харути, висновки експертів є відправним етапом у реалізації проекту туристичних перевезень залізничним транспортом в Україні, ініційованого науковцями Дніпропетровщини, який є важливим не тільки для західних регіонів України, а й для держави в цілому.

Саме з огляду на це Євгену Удоду, голові Дніпропетровської облради було запропоновано укласти угоду між Закарпатською та Дніпропетровською областями про співпрацю. А наступну зустріч разом з керівництвом Закарпатської обласної ради провести вже 3—5 грудня, аби обговорити участь у спільних програмах розвитку туризму та інших галузей.

Там же, на Дніпропетровщині, відбулася зустріч Федора Харути з керівництвом управління СБУ в цій області. На ній від імені громадських організацій Закарпаття він передав бронежилети новітнього покоління вітчизняного виробництва, а також комплекти термобілизни, які конче потрібні на передовій з настанням зимових холодів правоохоронцям Дніпропетровщини, котрі несуть службу практично в прифронтовій ділянці АТО, а також охороняють стратегічно важливий аеропорт Дніпропетровська, повідомляє газета "Новини Закарпаття".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також