Закарпатськиx угорців закликали взяти участь у референдумі проти мігрантськиx квот в Угорщині

1
8

Янош Арпад Потапі, державний секретар Угорщини з питань угорських діаспор за кордоном, закликав всіx етнічних угорців взяти участь в референдумі щодо мігрантськиx квот. Референдум має пройти в Угорщині 2 жовтня 2016 року.

Як зазначив Потапі у вівторок, «примусове поселення» мігрантів ставить під загрозу майбутнє Угорщини і всієї нації. А угорці, які живуть у Воєводині і регіонах Словенії Сербії вже відчули на собі тиск міграції, що Угорщина пережила за минулий рік.

Держсекретар рекомендував етнічним угорцям, які мешкають за кордоном і, які бажають взяти участь у референдумі, зареєструватися на відповідному сайті.

Наразі 116.335 угорськиx виборців зареєстровано в Румунії, 30.207 в Сербії та  12.579 в сусідніх країнах, які не допускають подвійного громадянства - Словаччині та Україні.

Закликало до участі в референдумі й Товариство угорської культури Закарпаття (KMKSZ) - відповідну заяву в середу розповсюдив головний офіс в Ужгороді. У ній йдеться, що кожен громадянин Угорщини має взяти участь у референдумі 2 жовтня і сказати «ні» мігрантським квотам Брюсселю "заради долі дітей та онуків".

"Наявні міграційні процеси можуть поставити під загрозу стабільність і функціонування традиційних європейських суспільств і їх подальшого існування, а також Угорщини", - йдеться у зверненні. Тож це питання не лише Угорщини, але й всієї угорської нації - і це рішення залежить й від волі угорців, які проживають за межами кордонів країни.

Слід зазначити, що документи на отримання угорське громадянство на кінець 2015 року подало понад 124 тисячі українців, переважна більшість це мешканці Закарпаття.

Коментарі

М
Микола

До ОПА....За що каятися ?ЗА те що ви майдануті знищили свою державу?За те що Україна за 25 років перетворилося на країну де рівень життя як в Африці?За те що за 25 років з 20 економіки світу зробили 150?ЗА те що з 52 мілйонів населення залишилося 32 !?ЗА те що в Україні громадянська війна яку організували США з майданутими?Я каятися не буду і взагалі раджу всім Угорцям продати дома та покинути Україну,як і сам планую.Бо голодна заперевальна банда без майбутного закінчить грабувати Донбаські дома та переключится на Закарпаття.Україну добре вже не чекає вона і на далі буде бідною відсталою державою з злим населенням яке ображене на всіх

П
Пинзіяш

До ОПА: Йой, та я не поняв, то луганські та донецькі сепары привалили в Галицію дітий вбивати, чи то навпаки? До Степана Крук: Якщо бажайите мати на свойіх кордонах, тай і ближе - под боком - арабов-негров біженцьов, то запрошуйте їх до себе в Галицію тать під Кійов тай і у саму столицю. Ото буду кайф жыти у такому середовищу.

L
Lacika

Do vsih z uhorskimi avtomobilynimi nomerami

ДС
До Степана Крук

А ти сиди собі на хузиці у львові

ДК
До коментаторів

Ану брись швидко за перевал бандерівці:-)))))

О
ОПА

угорский мир нарисовался...люди покайтесь пока не поздно...бо кіть прийдуть львівські франківські тай другі кому сепари діти повбивали в ато та буде вам ....группа людей референдум ниочем и все же...явно фсбшные штучки кремля...Путин вас бросит...как Гитлер в свое время...имейте ввиду!

СК
Степану Круку від Пішто Бачія

Львівським псевдопатріотам націоналістам не варто втручатися в справи закарпатських угорців

СК
Степан Крук

Закарпатським угорцям не варто втручатися в справи іншої держави. Заява Арпада Потапі містить в собі елементи провокативного популізму. Це не є конструктивна та зважена позиція

Читайте також