Закарпатський "Берегвідейк" лідирує серед мотоклубів України

6
0

Закарпатський мотоциклетний спорт перебуває нині на піднесенні. Свідченням цьому є успішні виступи наших спортсменів на етапах Кубка країни та регіональних змаганнях.

За словами голови обласної федерації мотоциклетного спорту Віктора Стегури, на 5-му етапі Кубка України (Західний регіон), в якому взяли участь 9 команд (у їх складі всього 90 учасників), мотогонщики Закарпаття були найкращі як у змаганнях клубів, так і загальнокомандному заліку.

Зокрема, у заїзді в класі мотоциклів з об’ємом двигуна 50 куб. см переможцем став Денис Києнко з Берегова. У заїздах найпотужніших мотоциклів — 500 куб. см (з рідинним охолодженням) беззаперечним лідером став інший наш земляк — Андрій Кричфалуші з Хуста. Серед гонщиків, що виступали на мотоциклах з іншими об’ємами двигунів найкращий час показали Денис Уточкін з Тернополя, Володимир Фицик з Івано-Франківська, його земляк Василь Грималюк, а з-поміж ветеранів — Андрій Малаєв з Чернівців і Віктор Завадецький з Івано-Франківська.

За підсумками змагань, серед клубів перше місце посів «Берегвідейк» (Берегово), на другому — мотоклуб технічного коледжу (Хуст), третю позицію здобув «Збруч-мото» (Тернопіль). У загальнокомандному заліку першу сходинку заслужено зайняли мотогонщики Закарпатської області, друге місце — в команди Тернопільщини, третє — в представників Львівщини.

Федерація мотоциклетного спорту Закарпаття за відмінну підготовку траси вдячна спортклубу «Домашин» та особисто сільському голові Голубиного, що на Свалявщині, Михайлу Капустею. До слова, останній і сам уже багато років займається мотоциклетним спортом.

А у минулі вихідні (14—15 вересня) закарпатці успішно виступили на ІІІ етапі чемпіонату України, який проходив у Донецьку. Наші спортсмени посіли перше загальнокомандне місце. Цей результат принесли берегівець Денис Києнко, який зайняв друге місце в гонках на мотоциклах класу 50 куб. см. Срібну медаль виборов ужгородець Едвард Ерделі, який змагався на мотоциклі з двигуном 65 куб. см. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднявся Олесандр Стегура з Ужгорода (клас 85 куб. см).

У класі «Oupen» другим завершив змагання мукачівець Олександр Матей, а в класі «Квадро» не було рівних ужгородському гонщику Аттілі Ерделі, який привіз додому золоту нагороду.

Щодо наступних змагань, то на наших спортсменів чекає підготовка до 4-го етапу чемпіонату країни, який пройде 27 жовтня в Чернівцях, а ще раніше закарпатці візьмуть участь у фіналі Кубка України, який відбудеться в Києві 22 жовтня. В рамках підготовки до цих відповідальних змагань у Тячеві 6 жовтня пройде 3-й етап чемпіонату краю з кантрі-кросу, де й перевірять готовність наших хлопців.

«Наразі в клубних змаганнях України берегівський «Берегвідейк» впевнено лідирує й має чималий гандикап, тож можна бути впевненим, що лідерство наші мотогонщики точно не втратять», – стверджує Віктор Стегура.

Щодо загального розвитку цього виду спорту в нашому краї, то Віктор Юрійович зауважив: «На сьогодні на Закарпатті мотоциклетним спортом активно займаються 85 осіб віком від 7 до 51 року, діє 11 клубів, маємо 9 баз для занять мотоспортом. До слова, самі змагання збирають чималий загал глядачів — від 5 до 10 тисяч чоловік, а це свідчить про зростання в нас популярності мотоциклетного спорту. І він має перспективу, треба бачити, як наймолодші мотогонщики намагаються досягти успіхів своїх старших членів по клубу чи команді…», пише Роман Сенишин, газета "Новини Закарпаття".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також