Закарпатський бюджет вирішили поповнювати за рахунок яфин (ВІДЕО)

18
0

Дикоростучі ягоди будуть обліковувати. Так вирішив департамент екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА. Це дозволить підтримувати їх природну популяцію, а заразом і поповнити місцеві бюджети.

Сезон збору гірських ягід триває кілька місяців. Цей час місцеві використовують по максимуму. Продавати чорницю на ринок їздять одиниці, переважно здають оптом. От тільки в пунктах збору  не завжди обліковують всі ягоди до кілограма, в результаті, місцеві бюджети недоотримують гроші, які могли б піти на розвиток району. Таку ситуацію цього року планують виправити.

У департаменті екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА цього року вирішили провести роботи із інвентаризації чорниці та брусниці і встановити науково-обґрунтовані норми для використання заготівельниками цих ягід. Це дозволить визначити, який їх обсяг можна щорічно вилучати із природного середовища, аби після збору ягоди змогли відновитися. Також встановлення нормативів дозволить поповнити бюджети районів.

Цього року у Волівці збираються відкрити і нове підприємство. Дикоростучі ягоди планують переробляти прямо в селищі, тож для місцевих це і нові робоч, і  і можливість збувати ягоди прямо на місці.

Уже до кінця червня нове виробництво повинно запрацювати. Саме в цей період і розпочинається сезон яфин. Та прибутки підраховувати поки зарано, бо буде цей рік врожайний на ягоди  чи ж ні, вирішить лише матінка-природа.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також