Закарпатський Держгірпромнагляд перевіряв деревообробні підприємства

8
0

Протягом минулого тижня інспектори Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області спільно з працівниками Прокуратури Воловецького району провели позапланові оперативні перевірки на підприємствах, що займаються переробкою деревини.

 

За словами головного державного інспектора Мирослава Феделеша,  на ТОВ «ТімберУА», що у смт. Жденієво,  під час перевірки виявлено 40 порушень чинного законодавства з охорони праці. Зокрема,  директором товариства Тарасом Похильцем не одержано дозволу на виконання робіт та експлуатацію обладнання й устаткування підвищеної небезпеки від Держгірпромнагляду України. Посадова особа підприємства - начальник виробництва Василь Веклич - не пройшов навчання та перевірку знань з охорони праці у встановленому порядку, а у п’яти працівників, котрі працюють на деревообробному обладнанні, відсутні належні посвідчення та  відповідна професійна підготовка.
 
Виявлено й порушення, що стосуються безпеки  виробничого процесу безпосередньо: круглопиляльні верстати не мають огороджень пасової передачі та нижньої частини пили під столом; на них же перед пилою відсутні завіси із рухомих запобіжних  упорів; вертикальний стрічковопиляльний верстат не оснащений механічними або електромеханічними уловлювачами полотна пиляльної стрічки… Будь-яке з виявлених порушень, за словами Мирослава Феделеша, може обернутися ризиками для здоров’я,  а то й життя деревообробників, тож роботодавцям необхідно забезпечити усунення  виявлені порушення у найкоротші терміни і забезпечити працівниками гарантовані Конституцією гідні та безпечні умови праці.
 
Як повідомив Мирослав Феделеш,  перевіряючими складено акт стосовно ще двох підприємств  району, розташованих у с. Н. Ворота – ТОВ «Піллет» та ПП Біркович Ю.М.-   про те , що на момент перевірки   згадані цехи з виготовлення паливних піл лет та лісопильний виробничою діяльністю не займалися.  
 
Довідка: Протягом 2011 року на  підприємствах приватної власності деревопереробної галузі економіки краю, що вважається однією з найбільш травмонебезпечних,  сталося 4 випадки виробничого травматизму, у 2010  -  5.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також