Закарпатський фермер попросить міністра-надзвичайника Шуфрича

3
0

допомогти у боротьбі з хробаками

Після розпаювання земель місцевого колгоспу в закарпатському селі Нодьсомаро більшість селян створили приватні фермерські господарства з виробництва молока, а багатолітній агроном господарства Атілла Борнеміса на отриманих у пай 23 га ріллі почав вирощувати для урізноманітнення раціону чотириногих «молокозаводів» коренеплоди.

Врожайність цих культур щороку була високою, а збут - гарантований, що приносило фермеру непоганий заробіток.

Влітку і восени види на врожай були, як і в попередні роки, чудовими. Однак початок збору врожаю буквально приголомшив фермера - майже всі коренеплоди, окрім кваків, були суцільно переточені якимись дуже крупними шкідниками. Як розповів пан Атілла, це були незвично великі і до того ж ненаситні черв`яки, яких ніхто тут раніше не бачив. Дехто вважає, що виною мутації хробаків є всілякі хімікати типу пре-мікса, інші нодьсомарці натякають на «експерименти» свого односельця, заядлого рибалки Ґейзи Богара, який задля успішного улову почав розводити знаменитого каліфорнійського черв`яка, що значно перевищує своїми розмірами звичного нам «європейського».

Ґазда має намір просити міністра-«надзвичайнка», нашого земляка Нестора Шуфрича допомогти йому очистити ниву від хробаків. Тим паче, що Нестор Іванович свого часу захистив дисертацію з сільськогосподарської проблематики, і ця тема йому не чужа.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також