Закарпатський інженер змайстрував вдома біогазову установку та повністю відмовився від газу (ФОТО)

44
13

55-річний інженер-конструктор Іван Гергард власноруч змайстрував біогазову установку, встановивши її на своєму подвір’ї.

Метану, який утворюється з органічних відходів, вистачає не лише для повної автономії господарства, а навіть для заправки власного автомобіля, повідомляє ecotown.com.ua.

У свою біогазові установку Іван Гергард вклав понад 2 тисячі доларів. Однак, інженер підрахував, що навіть найщедріші інвестиції окупляться протягом двох років. Газу вистачає, щоб приготувати їжу, обігріти будинок та теплицю, а також заправити авто.

Конструктор запевняє, що з одного кубометра біогазу має до 2-3 кіловатів електроенергії.

Установка українського інженера складається з ємності для відходів, системи терморегуляції, механізму змішування біомаси та датчиків температури і тиску. Серце агрегата - цистерна, у якій бродить непотріб. Поряд з цистерною встановлено котел з вентилями та датчиками, за показниками яких винахідник стежить за процесами роботи установки.

В якості сировини для отримання біогазу інженер використовує різноманітні відходи: залишки їжі, траву, бур’яни, зелені пагони з саду та винограднику. 

«Мій реактор - височіє за теплицею. Найважливіше з органічного сміття виділити біогаз. Він збирається наверху цистерни, у якій бродить непотріб, проходить через трубу, очищується та охолоджується. На виході маю метан, який можна стискати, накопичувати, перекачувати. Для того щоб варити їжу, біогаз потребує доочищення, бо лише на 60% складається з метану».

Коментарі

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкае в Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй 4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити i розтринькати на свiй розсуд. Його батько Шолтiс Людвик Людвикович i мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi i особливо коли будете мати з ними якусь справу.

P
profie

Поникайте в Google, yce ne tak prosto.

М
мукачівець

та це брат миколи йовбака.

6
6+5

Прості, але головасті люди часто винаходять велосипед.

А
Аміоніт

От такі ось люди!!! от такі люди врятують цю дебільну державу!! ні шоколадний президент ні премєр-кролик, а ось такі винахідники завжди тянули все наверх.

И
инфо

Коли би всьо було так гладко та майже добувати природний газ нiхто би нестав, а ще такi грошi платити за нього. Про що саме не проiнформували в цiй статтi. Добутий газ таким чином складається на третину з повiтря, тобто щоб дiстати ефект звичайного газу треба спалити на третину бiльше цього добутого. Отриманий газ потрiбно очистити вiд водяної пари та стискнути за допомою компресора. Потрiбнo також мати резервуари для зберiгання газу, в холодний перiод потрiбно робити пiдiгрiв сумiшi тому що виробництво метану припиниться. Якщо вас це все не налякало провбуйте, найбiльш це виробництво пiдходить для того хто займаєся твариництвом. 5 корiв забезпечать виробництво 20м3 метану в день, порахуйте скiльки палить ваш котел газу в день i робiть висновки. Пам'ятайте корова хоче їсти кожний день.

Е
еколог

і не тільки б виграла , а й постійно була б попереду

Е
еколог

підтримую молодця

М
Молодець

Як би краіною керували інженера, виробничники' а не менеджери, юристи та банкіри держава б тільки виграла

Я
Я

Хтось говоре говоре, а хтось робить конкретну справу. Молодець !!! Респект !

Г
гуцул

напишете коли #обне

О
Олег

пусть общественный туалет сделает-биотопливо задарь(даже с приплатой)

6
67777777

як з ним звязатись??? хочу детально дізнатись про конструкцію!

Читайте також