Закарпатський художник Юрій Герц відзначив 80-річчя виставкою

14
0

Народному художнику України Юрію Дмитровичу Герцу – вісімдесят. Свій ювілей митець вирішив відзначити виставкою картин. У залі обласного художнього музею представлено більше півсотні полотен. За своє життя художник намалював чимало картин і всі вони не змогли вміститися у виставковій залі.

Юрій Дмитрович народився 27 лютого 1931 року на Мукачівщині Навчався в Ужгородському училищі прикладного мистецтва. Його вчителями були корифеї закарпатської школи живопису Йосип Бокшай, Адальберт Ерделі та Федір Манайло.

Член Національної Спілки художників України з 1969 р. Лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка за 1994 рік. У 2003-тьому році Юрію Герцу присвоєно звання народний художник України.

З ювілеєм митця вітали голова обласної ради Іван Балога, голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида та ще чимало гостей.

Вітаючи ювіляра Іван Балога відзначив: Юрій Герц – знакова постать Закарпаття.

– У ваших творах – любов до закарпатської глибинки, до її працьовитих людей, неповторної природи. Вони є символом нашого краю, його гордістю, – зауважив Іван Іванович.

Після теплих вітань керівництво області нагородило ювіляра спільною відзнакою обласної ради та обласної державної адміністрації «За розвиток регіону»

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також