Закарпатський художник приготував для жінок їстівні сердечка (ФОТО)

19
4

Художник Анатолій Сакалош вміє дивувати! Чим тільки у житті не займався - на всі руки майстер! У 1978 році закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва, відділ художньої обробки дерева. А ще пише картини - від пейзажів, натюрмортів - до сюрреалістичних сюжетів.

Певний час працював у Чехії, де займався реставрацією та реконструкцією старовинних історичних і сакральних споруд, навіть олтарі відновлював. У серпні 2011 року у виставковому залі Обласного музею народної архітектури та побуту в Ужгороді мав персональну виставку (різьба) під назвою «Музика  дерева». Нині мешкає з родиною у селі Велика Бакта.

А на цьогорічний день святого Валентина власноручно виготовив кілька десятків їстівних сердечок. Це медові глазуровані пряники, прикрашені візерунками-орнаментами у народному стилі. Придбати пряники можна поки що лише у Берегові (коштують 35 гривень за штучку). Це справжній витвір мистецтва, адже жоден візерунок не повторюється - все-таки ручна робота! 
 

Коментарі

Д
Даяна

Вони звичайно класні,та дорогі огого

1
123

Дааааа, дійсно, дуже цінний подарунок коханій... Купити - і у вітріну його покласти... Краще вже коробку "Рафаелло" подарити.

Г
Гістю

а нужбо спробуй таке сам приготувати для коханої! все-таки це більше сувенір, аніж пряник. им паче , від відомого митця!

Г
Гість

35 грн за штучку? ви напевно жартуєте.

Читайте також