Закарпатський "Минай" у мінітурнірі виборюватиме місце в УПЛ 2024/25

680

Два представники Першої ліги зіграють проти команд, що грали у попередньому сезоні в УПЛ. Серед них і закарпатський клуб "!Минай".

За результатами засідання Виконавчого комітету УАФ було ухвалено рішення, що заміну "Дніпру-1" визначить мінітурнір з чотирьох команд. Участь у ньому візьмуть два представники УПЛ сезону 2023/24, "Минай" та "Металіст 1925", а також "Лівий Берег" та "Епіцентр".

За результатами жеребкування було сформовано дві пари команди, переможці яких зіграють між собою у фінальному матчі за місце в УПЛ.

  • "Лівий Берег" (Київ) — "Металіст 1925" (Харків)
  • "Епіцентр" (Кам'янець-Подільський) — "Минай"

Півфінальні матчі мінітурніру відбудуться 26 липня. Фінальний поєдинок відбудеться 30 липня, його господарем стане переможець пари "Лівий Берег" — "Металіст 1925".

Нагадаємо, що у п'ятницю, 19 липня, під час Загальних зборів клуби УПЛ виключили "Дніпро-1" зі списку учасників, внаслідок чого у чемпіонаті України залишилося 15 команд. Таким чином виникло питання, який з клубів займе останнє, 16-те місце в УПЛ в сезоні 2024/25.

Під час засідання Виконкому 22 липня, ухвалили рішення, що команда, яка замінить "Дніпро-1", визначиться за підсумком перехідного турніру – переможець гратиме в УПЛ у сезоні-2024/2025. Однак ФК "Минай" був не згідний з таким варіантом.

"Все виглядає так, ніби рішення стосовно шляху вирішення питання 16-го учасника УПЛ сезону-2024/25 вже прийняте. І клуби просто підштовхують до участі у додатковому міні-турнірі попри рішення більшості клубів Учасників УПЛ. Й невже цього разу УАФ не планує керуватись тим, що «питання заявки (допуску) команд для участі у змаганнях та продовження членства у складі учасників змагань УПЛ належить до компетенцій УПЛ»?Хоча, ми можемо й помилятись. Й УАФ все ж таки дослухається до думки клубів й «Минай» повернеться в УПЛ за результатами голосування більшості Учасників УПЛ – отже законним рішенням. Щодо ФК «Минай», то клуб приймає рішення більшості у голосуванні клубів щодо заміни СК «Дніпро-1» у змаганнях УПЛ сезону-2024/25 і повідомляє про готовність взяти участь у чемпіонаті української Прем’єр-ліги", — йдеться у заяві ФК "Минай".

Зазначимо, що "Минай" двічі залишався в УПЛ рішенням керівництва ліги. У сезоні 2020/21 команда посіла останнє місце в турнірній таблиці, але залишилася в лізі через зняття "Олімпіка". А у розіграші УПЛ 2021/22 "Минай" фінішував 15-м, але залишився учасником чемпіонату через зняття "Десни", що було пов'язано з повномасштабним вторгнення Росії в Україну.



Коментарі

Читайте також