Закарпатський народний хор дедалі частіше запрошують в гості

9
0

нещодавно колектив повернувся з Будапешта

У листопаді заслужений Закарпатський народний хор не тільки готував нові твори до своєї програми, а й їздив на гастролі. Наших артистів було запрошено на мистецький вечір на честь Івана Франка органом самоврядування українців Будапешта.

На святі Вікторія Штефуца і Дана Угрин навіть процитували українською та угорськими мовами лист письменника на захист русинів-украінців Угорщини. А голова центрального органу самоврядування українціз в Угорщині Ярослава Хортяні розповіла про спілкування Каменяра з угорськими культурними діячами. Гостей та господарів свята зворушив виступ учасників Закарпатського народного хору.

Нещодавно колектив взяв участь у жалобній акції за жертвами Голодомору в Україні 1932-1933 років. У греко-католицькому храмі Св.Флоріана на набережній Будапешта артисти акапельно виконували твори, присвячені цій сумній даті. Цього разу до угорської столиці поїхала тільки хорова група мистецького колективу. Звучав «Реквієм» Євгена Станковича. Біля храму люди запалили свічки на спомин про тих, хто загинув у часи цього страшного лихоліття.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також