Закарпатський народний хор провів доброчинний концерт (ФОТО)

25
0

Доброчинний концерт-колядування Заслуженого академічного Закарпатського народного хору відбувся в неділю у стінах Хрестовоздвиженського кафедрального греко-католицького собору.

Як повідомляє Вікторія Жуйко, видання "День", захід зібрав чималу кількість поціновувачів народних колядок, а в стінах собору чудові голоси артистів хору зазвучали по-особливому тепло. Доброчинний концерт був покликаний не тільки подарувати свято ужгородцям й гостям міста, але і допомогти нужденним. Цього разу хористи, які відомі в краї своїми частими благодійними  виступами, вирішили допомогти міській волонтерській організації, що опікується безхатченками та дітьми з неблагополучних родин, а саме – допомагає їм харчами. Добровільні внески усі охочі могли опустити у спеціальні скриньки, які були розміщені у стінах собору.

Ідея по-мистецьки підтримати добру справу належить художньому керівнику хору Наталії Петій-Потапчук. За її словами, дуже важливо в такі світлі свята дарувати тепло не лише своїм близьким, але й людям, у яких більше нікого немає і які опинились на самоті з власними життєвими труднощами. Учасники ж колективу пропозицію підтримали одноголосно.

Упродовж заходу присутні отримали унікальну можливість почути як багато традиційних колядок, так і чимало рідкісних, а також колядки мовами інших національностей, що компактно проживають на Закарпатті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також