Закарпатський «Премікс»

3
0

залишиться на Закарпатті

Заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища України повідомив, що небезпечна речовина «Премікс» не буде транспортуватись із Закарпатської області і тимчасовий її склад організовано за місцем знаходження.

Івано-Франківські Зелені отримали відповідь від Міністерства охорони навколишнього середовища на своє звернення щодо надання інформації про вивезення суміші речовин «Премікс», які зараз зберігаються на території Закарпатської області. Нагадаємо, що в грудні минулого року в ЗМІ з’явилось повідомлення Міністра екології про те, що небезпечні відходи «Премікс», які зараз зберігаються на території Берегівського району Закарпаття, будуть вивезені в бочках у Карпати.

Тепер міністерство повідомляє, що рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської ОДА погоджено пропозиції Берегівських РДА та міськвиконкому щодо тимчасового складування суміші речовин «Премікс» за місцем її знаходження. З метою безпечного зберігання цієї речовини та недопущення її негативного впливу на здоров’я людей і довкілля проведено контейнеризацію «Преміксу».

Питання повернення до Угорщини небезпечних хімічних відходів «Премікс», як повідомив заступник міністра екології Степан Лизун, вирішується в рамках виконання плану заходів з реалізації домовленостей, досягнутих у ході офіційного візиту в Україну Міністра закордонних справ Угорської республіки Кінга Гьонц.

Довідка:

Хімічна речовина «Премікс», як теплостійкий наповнювач, що використовується у виробництві автомобільних шин і гальм, незаконно була завезена на територію України у 1998 році з Угорщини. Генеральною прокуратурою була порушена кримінальна справа за фактом забруднення земель і атмосферного повітря хімічними відходами 1 (вищого) класу небезпеки.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації Партії Зелених України

"Закарпаття online"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також