Закарпатський священник УПЦ МП Венедикт Хромей може провести у в'язниці 5 років за пропаганду комунізму

48
7

Настоятелю одного з храмів Хустської єпархії УПЦ МП на Тячівщині інкримінують поширення та публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Раніше Mukachevo.net розповідало, у священника Хустської єпархії УПЦ МП Венедикта Хромея СБУ виявила тексти пісень, якими закликали до «пробудження матушки-Руси» та молилися за «спасение россии», а також роздруківки молитов, в яких згадували патріарха рпц кирила гундяєва, який «благословив» російських військових убивати українців.


В пресслужбі СБУ зазначають, що наразі матеріали справи стосовно зловмисника скеровано до суду. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 5 років обмеження волі.


Крім цього, у межах кримінального провадження за статтею 197-1 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії стосовно факту самовільного зайняття настоятелем церкви земельної ділянки, на якій побудовано храм.

Нагадаємо, Хустською єпархію УПЦ МП керує митрополит Марк, який є громадянином росії. А в лютому 2023 року Хустського митрополита УПЦ МП Марка позбавили українського паспорта.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Н
но

батюшка не читав Євангеліє - Богу- Боже, а кесарю кесарьоао. Шо він лізе у політику?

ТЗ
та запакуйте шизматика

І тут та методичка з пісенькою "пра калакольчікі"? То не лише у Лаврі дурепи виспівували

*
*****

За поребрик колаборантів!

МЛ
медве лох

Упакуйте го у сибірь, до його кума

П
Попо

Цей комуніст в рясі разом дружиною Медведчука хресні дочки у голови ОПЗЖ Чубірки Івана

Щ
Щщщ

Та ви гонітє

П
Піпо

«Топити» за тих ко тя 75 років гнойив…се лем у дурну ватну попівську голову прийде…

Читайте також