Закарпатський сир у міжвоєнний період возили на Європу (ФОТО)

6
10

Унікальна світлина збереглась у Празькому часописі.

У 1928 році наші земляки возили сир, масло та інші продукти молочарства на міжнародну виставку тоді ще у Чехословаччину. Продукти поїздом везли спочатку до Будапешта, а потім у Прага де і відбулась VІІІ господарська виставка.

На фотографії 1928 року закарбували торговий стенд закарпатців, які тоді називались карпаторуські молочарі.

Окрім великих голівок сиру та іншої смакоти, організація зобразила ведмедя на банері, який пізніше став символом нашого краю.

Також пропонуємо переглянути якою була Мукачівська торгівельна академія тих часів.

А також унікальні світлини Мукачево у 30-ті роки.

Коментарі

Д"
До "відцентрового"

Психи і шизіки збираються на Гоголя , там ваша база . Ти сюди не ходи , ідіот.

Ц
Центровський

А срусуни піцькарпуцькі можуть тільки ліс рубати , носити контрабас і засирати ріки.

М
мгу

тать дипломи сь ме уже не лем псам давали, ай пару мачок дустали. І дакотрі ся лишили у нас учительками, чи як там. А, доцентами то ся зве. І даякі автори статей мавуть. Ми не дорого брали, дись пак коло 200-500гривнів.

М
Мукачівець

Не возили у тодішню ЧехоСловаччину , а в ній перебували , як Автономна Республіка Подкарпатська Русь ! Ви звідки , редакція ? Із "мАсковії" , що не знаєте де живете і яка історія території , котру "топчете" і яка вас "годує" ??? Не беріть приклад з тих , хто десь "ходив за океаном" , а знань і диплома не отримав .

Р
Русин

Як не крути , а ФАКТ Є ФАКТ , що Подкарпатська Русь була анексована Радянським Союзом , "приєднана" до Української РСР , а з 1991 року "перейшла" областю в Україну , на протиріччя референдуму про надання статусу Автономної Республіки ..... як і було до анексії.

Я
Як??????

Подкарпатська Русь????? А де тут слово «Україна»? Не може бути!!! Це москальська пропаганда:)

І
історик

29 лютого 1920 року був затверджений герб Підкарпатської Русі: стоячий ведмідь та прапор: синьо-жовте полотнище. (а не пізніше, як написано у статті)

.
.

Це сайт Балоги, тут на сучаної правди нема, що говорити про історію.

СС
Сікора Степан Ілліч

Закарпатський сир? А звідки він взявся до 1946 року? На світлині чітко видно напис "Підкарпатська Русь". Так називався наш край з 1919 до 1946 року. Треба дотримуватись історичної правди. І сир був з Підкарпатської Русі, а не Закарпаття.

М
МісТний

Угробили все совіти окупувавши ПУДКАРПАТТЯ

Читайте також