Закарпатський угорський інститут просить у МОН залишити угорську мову для вступників

22
6

Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ, що діє у місті Берегово, проінформував вступників про особливості вступу до вишу у 2018 році.

Вони кардинально змінилися, що викликало занепокоєння у керівництва навчального закладу. Адже Міністерство освіти і науки України представило новий проект Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2018 році.

Там, зокрема, йдеться, що для участі в конкурсному відборі на освітній рівень бакалавра приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 і 2018 років, крім оцінок з іноземної мови (англійської, французької, німецької або іспанської). Оцінки з англійської, французької, німецької та іспанської мов приймаються лише з сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Слід зауважити, що навчання у Закарпатському угорському інституті здійснюється переважно угорською мовою, тут навчаються також у більшості випускники угорськомовних шкіл Закарпаття.

Тому навчальний заклад просить у МОН України подбати про представників меншини, яким таке нововведення значно ускладнить вступ.

— Проект умов прийому у 2018 році цим переліком мов обмежує права вступників до Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ на навчання, як на бакалавра, так і на магістра. Приймальна комісія Закарпатського угорського інституту 27 вересня 2018 року подала на розгляд пропозицію до Міністерства освіти і науки України з проханням включити до переліку іноземних мов, необхідних для вступу на навчання для здобуття ступеня бакалавра і магістра також мови держав, членів Європейського Союзу, які є нашими безпосередніми сусідами і партнерами у розвитку науки і освіти, - йдеться у заяві.

Коментарі

В
Вася

Ещё надо ликвидировать мукачевский мду, у которого отсутствует уровень акредитации это рассадник коррупции и взяток Говорят ректор, по совместительства работает у Берегово в этой Илдики опрос , хотя языком вообще не владеет? под видом обмена студентов вывозит в Польшу студентов якобы на стажировку на два месяца и за какие деньги? Компетентные органчидодже поверить эту информацию немедля

РМ
Рузьке міръ

Последний коммент от кацапобота.

ВУ
Вчіть Українську мову.

Два послідні коменти від венгрів .дивіться навіть незнають по укр. писати.

SK
strahnomy kacapy

Kacap ti takoy HEROY v komentah!!

D1
Do 111

Takih jak ti treba likviduvati

З
Закарпатець

Слідуючий крок мон має бути анулювання акредитації для берегівського вуз, бо там діє розсадник сепаратизму , а директора візу до буцегарні .

Читайте також