Закарпатський Укравтодор штрафують за ями (ФОТО)

68
0

7 жовтня відбувся спільний брифінг представників Державтоінспекції, МНС та Укравтодору з питань готовності до зміни погодних умов, стану вулично-дорожньої мережі та допомоги водіям у разі складних погодних умов.

Драгула Іван Михайлович, начальник відділу організації дорожнього руху в Закарпатській області, розповів про важелі впливу на органи, які повинні займатися дорогами в цілому, та зокрема розчисткою їх взимку. Так, в адміністративному кодексі визначена відповідальність за наступними статтями:

- За неналежне утримання доріг;
- За непогодження деяких робіт;
- За не виставлення знаків, тобто не обгородження місця робіт;
- За недоліки, які спричинили аварії.

По всіх статтях рішення приймається працівниками ДАІ. Штрафи  складають від 255 до 1020 гривень залежно від складності вчиненого чи допущеного порушення. Останнє означає по суті бездіяльність комунально-дорожніх служб.

В місяць на працівників дорожньо-комунальних підприємств накладається близько 20 протоколів. Це комунально-дорожні господарства, підрядні організації, привітні організації, комунальні господарства, залізничні організації тощо, залежно від ситуації. Кожна організація відповідає за свої конкретні умови роботи. Число 20-30 протоколів характерне, як для зимнього, так і для літнього періоду.

«Ситуація з невиконанням робіт часто пов’язана з їх фінансуванням», - каже пан. Драгула. Від останнього, в основному, і залежить виконання протоколів, оскільки приписи ДАІ часто не виконуються саме через нестачу коштів.  

Заступник начальника служби автомобільних доріг в Закарпатській області Заєць Василь Іванович додає, що штрафи на Укравтодор виписуються на конкретну особу. За минулий рік було накладено майже 40 штрафів. Але працівники Укравтодору мають право оскаржувати такі протоколи в суді, отож близько 10-12 справ у 2012 році ними було виграно. 

Найчастіша класифікація штрафу -  супутня причина ДТП, наприклад,  дерева біля траси. Пан Заєць заявляє, що його працівники часто не винні у всьому, що трапляється, і що водіям самим слід бути уважнішими, особливо в тих складних погодних умовах, які насуваються. 

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також