Закарпатський військовослужбовець крав гроші від контрактників

40
7

Наприкінці серпня ц.р. у Закарпатській області Служба безпеки України викрила військовослужбовця, який налагодив незаконну схему привласнення коштів солдат-контрактників однієї з військових частин.

Співробітники Управління СБ України задокументували факт одержання майором механізованого батальйону від солдата 350 доларів США за пом’якшення вимог до виконання військових обов’язків, зокрема, за непризначення у добовий наряд. Також офіцер протягом трьох місяців привласнював зарплату іншого контрактника за власноруч підробленим дорученням, у результаті чого солдат недоотримав зарплатню на загальну суму 4500 гривень.

Прокуратурою Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.410, ч.3 ст.27, ч.1 ст.358, ч.3,4 ст.358 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Наразі офіцера відсторонено від виконання своїх функціональних обов’язків. Досудове розслідування триває, пише прес-група УСБУ в Закарпатській області.

Коментарі

О
отставник

у меня вопроск СБУ.Как один или второй майор может подделать доверенность каторая заверяется гербовой печатью части и темболее получить по ней деньги ? Тут надо серйозно спрашивать с командира или НШ части ,они все заодно! А вам господа офицеры скажу - стыдно..раньше в нашей дивизии такого не было.

О
отставник

у меня вопроск СБУ.Как один или второй майор может подделать доверенность каторая заверяется гербовой печатью части и темболее получить по ней деньги ? Тут надо серйозно спрашивать с командира или НШ части ,они все заодно! А вам господа офицеры скажу - стыдно..раньше в нашей дивизии такого не было.

КМ
контрактник М

родичі в СБУ ? Я був на допиті … - правохонці й не думали розбиратись , вони диктували текст пояснення , а коли не захотів підписувати х..ню всяку якої не було , то сказали що ще я буду злочинцем(пресували по декілька разів на день) .. Та і других контрактників запугали шоб ті писали шо їм треба, і не треба було би розбиратись , та й Петрюка вони пресують тоже , бо багато знає. Так шо надіятись на правохоронців наших не мож , ліпше б Петрюк зайнявся цим , хоч би заставив цього «майора» гроші всім повернути. Добре шо контракт закінчується – буде кінець цьому дурдому.

КМ
контрактник М.

Слава богу , шо цего «родича» усунули з посади , хоч шось зробили наші правохоронці , правда тільки через 2 місяці після того як дізнались- то і це добре . Цей «офіцер» , якшо його так мош назвати , багато зробив біди , він винен майже всім підлеглим гроші. Так ше з 36 батальйону , більше року , він винен був гроші і всіх дурив , а командування 36 бат. нічого не робило . Віддав тільки після того як у червні 2013 про це сказали Петрюку і той заставив його зразу віддати , а сам навіть кавель за це не попросив(шо це за такий «подільник»..?) . Петрюк розібрався , не боявся на відміну від інших , і заставив Шніцера повернути багато кому з контрактників механізованого батальйону гроші , жаль шо Петрюка не було раньше коли Шніцер чудив я думаю він би його скоро напоумив... СБУ і Прокуратура як тут пишуть викрили та вони нічого не зробили Шніцер і дальше винен багато грошей підлеглим, чого СБУ не розбирається дальше - зробили для галочки і досить,- може того шо у нової жінки Шніцера ро

М
миша

ххх

О
Олежка

Чи не разом з майором Петрюком Даніяром Танасовичем він це робив? Тільки Петрюк зараз ховається в шпиталі, попередньо підставиввши подільника. А командир бригади на це закрив очі.

БГ
баба Галя

Также офицер течение трех месяцев присваивал зарплату другого контрактника за руками поддельным поручению в результате чего солдат получил зарплату на общую сумму 4500 гривен. СБУ розшифруйе дану фразу так офіцер присвоїв зарплату контракника чи всетаки він її отримав

Читайте також