Закарпатський "Єврокар" теж повідомив про подорожчання авто через утилізаційний збір

19
3

Вітчизняні автомобілі можуть подорожчати разом з імпортними.

Виробники стверджують, що можуть не встигнути до 1 вересня виконати вимоги закону, і в цьому випадку утилізаційний збір пошириться й на них, пише Українська правда.

"Ми не встигаємо до 1 вересня виконати вимоги закону. На створення виробничої програми і її реалізації буде потрібно більше часу, і до 1 вересня ми не встигаємо",- заявила керівник відділу зі зв'язків із громадськістю компанії "Єврокар" (виробляє Skoda) Олена Гавінська.

У ЗАЗ поки теж немає такої програми, зазначив віце-президент з виробництва корпорації "Укравто" Олег Папашев.

"Ми докладаємо зараз усіх зусиль щоб створити мережу центрів з утилізації автомобілів — майданчики для пунктів у нас уже є. Якщо мережу не вдасться створити до 1 вересня, нам доведеться платити збір",- зазначив він.

У "Богдані" і АІС це питання не прокоментували.

Саме вітчизняні автовиробники наполягали на введенні з 1 вересня утилізаційного збору, який платиться при імпорті автомобілів у країну.

Виробники звільняються від його сплати за умови узгодження з урядом програми створення або модернізації виробничих потужностей і нових робочих місць.

При цьому автозаводи повинні створити власні мережі пунктів з прийому (у кожному місті з населенням від 50 тис. осіб) і розбиранню (у кожній області) автомобілів, що підлягають утилізації.

"Єврокар" уже повідомив дилерів про підвищення цін на весь модельний ряд: з вересня машини подорожчають на 7,3 тис., що еквівалентно утилізаційному збору.

Укравто розраховує встигнути виконати вимоги закону й поки ціни не підвищувала.

АІС ухвалить рішення щодо цього тільки у вересні, зазначив директор з маркетингу  компанії Сергій Боровик. В "Богдані" це питання поки не коментують.

Коментарі

Н
Неймар

Пошліна до 20%,тепер утилізаційний збір до 1000 дол.скоро авто який має коштуватиме не більше 80000 грн.буде коштуватиме 160000 грн.багато машин не оправдують свою дорогу ціну. Потім влада обіжається що народ купує машини за кородоном і катаються в нас на них.

Ч
читач

Як Ви не розумієте - це не подорожчання, це ПОКРАЩЕННЯ!

О
о

задрали вже ці подорожчання!!!!!!!!

Читайте також