Закарпаття готове до президентських виборів

6
0

14 січня голова облдержадміністрації Олег Гаваші провів нараду з головами райдержадміністрацій щодо забезпечення в Закарпатті демократичної процедури голосування в день виборів Президента України та захисту об’єктивних і чесних результатів цього голосування.

На виконання Указу Президента України від 16 жовтня 2009 року "Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на чергових виборах Президента України" головою облдержадміністрації було видано відповідне розпорядження, згідно з яким були дані доручення місцевим органам виконавчої влади щодо забезпечення виборів.

Центральною виборчою комісією в області утворено шість територіальних виборчих округів та відповідно шість окружних виборчих комісій. Усі окружні виборчі комісії у визначений термін утворили 761 звичайну та 15 спеціальних виборчих дільниць. Згідно зі встановленими нормами вони забезпечені у повному обсязі необхідними приміщеннями, засобами зв’язку, матеріальними цінностями, обладнанням та програмно-технічним комплексом Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". Усі відділи ведення Державного реєстру виборців завершили внесення інформації в базу даних АІТС "Державний реєстр виборців" щодо утворених окружними виборчими комісіями виборчих дільниць, а також у визначені терміни передали уточнені списки виборців окружним виборчим комісіям.

Окружні виборчі комісії із ЦВК отримали необхідну кількістю бюлетенів для голосування. Також вони забезпечені необхідною кількістю скриньок для голосування.

Протягом суботи-неділі у райдержадміністраціях та виконкомах міст обласного значення працюватимуть відділи ведення державного реєстру виборців, що дозволить виборцям звернутися з питаннями щодо внесення змін та уточнень до списку виборців.

Голова облдержадміністрації поставив перед керівниками районів і міст обласного значення завдання забезпечити проведення виборів Президента України на належному рівні.

На кожній виборчій дільниці області необхідно забезпечити демократичну процедуру проведення голосування в день виборів Президента України та захист об’єктивних і чесних результатів цього голосування. І зробити все, аби не допустити зловживання, фальсифікації, безпорядків у день виборів, – наголосив Олег Гаваші.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також